Programok

2013.03.24. 20:29

Programok, rendezvények Vas megyében március 25-től

Vas megye - Tudja meg, mi történik Vas megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények március 25-től. Böngésszen, és válogasson!

ÁPRILIS 21.

Új időpontban a hegyiverseny

Kőszeg - A rossz időjárás miatt elmaradt az elmúlt vasárnap a második Írottkő Hillclimb hegyikerékpáros- és hegyifutóverseny. A szervezők új időpontnak április 21-ét (vasárnap) választották.

 

Április 20.

Újra szőlőről, klímáról

Kőszeg - Április 20-án az idén is megrendezik a Szőlő és Klíma Konferenciát a Szőlő Jövésnek Könyve ünnepségsorozathoz kapcsolódva.

 

Április 13.

Lesz megint 24 órás vetélkedő

Szombathely - Az MMIK LOGO Ifjúsági Szolgálata a hagyományokhoz híven  egy év kihagyással  újra megrendezi a középiskolások körében rendkívül népszerű Vas megyei Aludj máskor 24 órás vetélkedőt, amely idén április 13-14-én lesz.

Nagyszabású koncert Radics Gigivel

Nagyszabású koncertre készül a Savaria Szimfonikus Zenekar Radics Gigivel karöltve, a Megasztár 6. szériájának győztesével. A koncertet 2013. április 13-ra tervezik az AGORA Művelődési és Sportházba.

 

ÁPRILIS 10.

Legyezők és babák Japánból  - kiállítás

Szombathely - Japán legyezőket és babákat lehet megtekinteni az Agora Szombathelyi Kulturális Központ és a szombathelyi Magyar-Japán Baráti Társaság közös szervezésében létrejött kiállításon április 10 és 30. között. A legyezők a baráti társaságtól valók, a babák Tóth-Vásárhelyi Réka gyűjteményéből. A tárlat látogatói a kipróbálhatják a Japán Alapítvány kalligráfia szettjeit és japán gyermekjátékait, így ismerkedhetnek a hagyományokkal. Megnyitó: április 10-én 14.30 órakor.

 

ÁPRILIS 9.

Simon napok lesznek Oladon

Szombathely - Április 9-én kezdődik az Olad-Simon Napok programsorozata Takács Imréné intézményegység-vezető köszöntőjével 12.30-kor. Utána egy helytörténeti kiállítás nyílik Szombathely a mi városunk címmel, és egy másik tárlat egy csöngei irodalmi kirándulás nyomán  Rettegi Attila, az Oladi KIKI igazgatója bevezetőjével. 10-én 13 órától gyöngyfűző verseny lesz, 14 órától Bóbita Városi Napközis Fesztivál. 11-én 14 órától OladSimon Kupa városi meghívásos teremlabdarúgó tornát rendeznek. 12-én 13.30-tól lesz a 19. Országos József Attila Mese-, Vers- és Novellaíró Pályázat díjkiosztó ünnepe és a Weöres Sándor írópályázat eredményhirdetése, bemutatják az Ének a csöndben című antológiát.

 

Április 7.

Áprilisban időközi voksolás

Szeleste - A helyi választási bizottság kitűzte az időközi polgármester-választás időpontját: április hetedikén voksolhatnak a választópolgárok. Részletek itt >>>

 

ÁPRILIS 6.

Teljesítménytúra

Nagysimonyi - Az Alpokalja Turista Egyesület április 6-án, szombaton rendezi meg a már hagyományos Berzsenyi-35 és Vulcan(h)usz teljesítménytúráját. A nevezés és indulás: Nagysimonyi, Művelődési Ház (Rákóczi u. 2.), 7-9 óra  illetve  7-10 óráig. Az indulók az útvonalhoz leírást és térképvázlatot kapnak, a sikeres teljesítést kitűzővel és emléklappal jutalmazzuk.

15 km-es gyalogtúra

Szombathely - Elmaradt a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség által március 30-ra tervezett Minden hónapban egy próba elnevezésű teljesítménypróba sorozat újabb állomása, a gyalogtúra. A szervezők az időjárási körülmények, a felázott talaj miatt döntöttek úgy, hogy a 15 km-es túrát április 6-án rendezik meg (a túrázók 10 órakor a műjégpálya parkolójából kelnek majd útra).

 

ÁPRILIS 5.

Bögöte Kupa tekeverseny

Bögöte - A bögötei tekepályán április 5–7-én 60 vegyes gurításos versenyt rendeznek négyfős csapatok számára. Megkötés nincs, bárki indulhat. Jelentkezni – akár telefonon is – a bögötei tekepályán lehet.

Osztrák művészek közös tárlata

Kőszeg - Osztrák művészek kiállítását rendezi meg a Kőszegi Művészeti Egyesület. Werner Schuster Röntgenképek, Herta és Ernst Weihs Sugárzás és tűz című közös kiállításának megnyitója április 5-én 17 órakor kezdődik a Művészetek házában. A közös tárlatot Helena Hagendoorn és Ewald Putz nyitja meg, köszöntőt mond dr. Lőrincz Zoltán művészettörténész.

 

ÁPRILIS 4.

Konzisok a Bartók Teremben

A Művészeti Szakközépiskola diák szólistái adnak egész estét betöltő hangversenyt a Savaria Szimfonikus Zenekar közreműködésével április 4-én 19.30 órai kezdettel. Az ifjú fellépők egy szakmai válogatást követően nyerték el a Savaria Szimfonikus Zenekarral való koncertezés lehetőségét Mérei Tamás igazgató fiatal tehetségeket támogató szép gesztusának köszönhetően.

Szólót játszanak: Hercz Balázs, Hotzi Mátyás, Kapor Andrej, Magyar Júlia, Szabady Ildikó, Szücs Attila, Tóth Ágnes és Várhelyi Luca. Műsorukon Vivaldi, Sibelius, Mendelssohn, Lalo, Chaminade, Reinecke, Strauss és Bizet művei csendülnek fel.

A koncert előtt kiállítás nyílik a szakközépiskola képzőművészeti tagozatos diákjainak válogatott munkáiból.

A belépés ingyenes.

 

ÁPRILIS 1.

Tojáskeresés az Arborétumban"

Szombathely - Idén is lesz tojáskeresés a Kámoni Arborétum Ökoturisztikai Látogatóközpontjában húsvéthétfőn, április 1-jén. A szervezők elmondták, az sem akadály, ha esetleg leszakadna az eső húsvéthétfőn. Kicsiket és nagyokat is várnak.

Csokifüles, tojásfestés

Nyuszikereséssel indul a nap Húsvéthétfőn a Vasi Skanzenben, reggel 9 és 10 között lehet csokifüleseket találni a fűben. 11 órától tojásfestés, tojáspatkolás, tojáskarcolás, batikolás lesz a népművészek által vezetett kézműves foglalkoztatókban, a házaknál élő nyuszikat is simogathatnak a gyerekek. A falu portái természetesen e napon is megtekinthetők, szakmai vezetők segítségével bepillantást nyerhetnünk egy letűnt kor hétköznapjaiba. A színpadon 15.30-tól és 16.30-tól a dr. Pesovár Ernő AMI és a Boglya, közben a Tavaszi szél citerazenekar játszik.

 

MÁRCIUS 31.

Orgona koncert

Jótékonysági orgona hangversenyt rendeznek a vasvári templom javára március 31-én, Húsvét vasárnap az esti szentmise után 8 órai kezdettel. Műsoron: Buxtehude, Bach és Mendelssohn művei. A belépés díjtalan, de adományokat elfogadnak. Közreműködik: Nauratyill Zita, aki jelentős helyezéseket ért el hazai és nemzetközi versenyeken és komoly koncerteken játszik, például benne volt a Szent István Bazilika februári hangversenyprogramjában is.

 

MÁRCIUS 30.

A könyvtár ünnepi nyitva tartása

Szombathely - A Berzsenyi Dániel Könyvtár földszinti hírlapolvasója március 30-án, szombaton 8-tól 13 óráig, az emeleti kölcsönző terek és olvasótermek 10-től 13 óráig látogathatók. Húsvét hétfőn a könyvtár zárva tart.

Mi van veled? Semmi?!

Szombathely - A  rockzene szerelmesei egy remek húsvéti koncerten bulizhatnak a Végállomásban március 30-án, szombaton. Új lemezének budapesti bemutatója után egy héttel érkezik Szombathelyre a Junkies. A Mi van veled? Semmi?! címre keresztelt album turnéjának nyugati határszéli állomásán színpadra lép még a Rómeó vérzik is. A két banda nem először koncertezik közösen: a tavaly őszi fergeteges buli után, minden bizonnyal most is hasonló hangulattal ajándékozzák meg rajongóikat. Az est vendége a Phoenix zenekar.

Kisállatok a futballpályán

Szergény - Kisállatbörzét rendeznek március 30-án, szombaton 8 és 12 óra között a külső futballpályán. A gyerekeknek pónilovaglással kedveskednek a szervezők.

Húsvéti koronglövőverseny

Kemenesmagasi - A Vadliget Bt. március 30-án, szombaton rendezi a Húsvét Kupa koronglövőversenyt a kemenesmagasi lőtéren vadász skeet, olimpiai skeet és kispuska álló cél kategóriában (kispuskához fegyvert biztosítanak). A verseny 7.30-kor a regisztrációval kezdődik.

Ha húsvét, akkor Írottkő Natúrpark

Bozsok, Kőszeg, Kőszegdoroszló - Március 30-án húsvéti előkészületek lesznek Bozsokon, lesz tojásrajzolás is. Március 30-ától április 1-ig Egy cserépnyi fűszerkert címmel tavaszi tisztítókúrák bemutatójára várják az érdeklődőket Kőszegen a Táblaház utcai Virágudvarba. Március 31-én húsvéti hagyományos nősök és nőtlenek futballmérkőzése, este locsolóbál lesz Kőszegdoroszlóban.

NB I-es bajnokit pótol a Büki TK

Bük - A március 16-án a nagy havazás miatt elmaradt Büki TK-Komló NB I-es férfi asztalitenisz-mérkőzést szombaton pótolják a csapatok. A találkozó 11 órakor kezdődik a büki sportcsarnokban.

 

MÁRCIUS 29.

Súlyemelő iskolás ob

Szombathely - Ebben a tanévben a Magyar Súlyemelő Szövetség már nem csatlakozott a Magyar Diáksport Szövetség diákolimpiai versenysorozatához, hanem saját égisze alatt rendez diákversenyt iskolás országos bajnokság elnevezéssel. A pénteken és szombaton a fővárosi Testvériség termében junior, ifjúsági és serdülő korcsoportban rendezendő ob-ra a Haladás VSE-ből 14-en neveztek.

A péntek esti Latin Spirit Trio

Szombathely - Március 29-én (pénteken) 21 órakor a Latin Spirit Trio lép a Magház Kultúr-Kocsma világot jelentő deszkáira. A nyolc éve működő Fringe-díjas zenekar világzenei és latin dallamokat ötvöz popzenei elemekkel, ez teszi zenéjét egyedivé és minden korosztály számára hallgathatóvá. A trió tagjai:Györki Attila, Györki Miklós (akusztikus gitár), Kovacsics György (ütőshangszerek).

Easter Party

Szombathely - Easter Party lesz a Cuba Caféban március 29-én, pénteken 22 órától.

Interaktív zenésztalálkozó

Szombathely - Interaktív zenésztalálkozó lesz az Agora Pincegalériában március 29-én, pénteken 20 órától. Az est basszusgitáros versennyel kezdődik, Sweetspot kiskoncerttel folytatódik, majd 4N Acoustic Performance lesz, végül Jam Session 23 óráig.

Naponta online: vaol.hu/bulivan

Megvitathatják az észrevételeket

Lakossági fórumot tartanak pénteken 13 órától a szombathelyi városháza első emeleti nagytermében. A fórumon a Csónakázótó és környezetének rendezése, valamint a pályázatban megvalósuló projektet ismertetik. A fórumon lehetőség nyílik a beruházáshoz kapcsolódó kérdések, észrevételek megvitatására.

Rajzokból, fotókból nyílik kiállítás Szombathelyen

A víz világnapja alkalmából a Vasivíz Zrt. rajzpályázatot hirdetett általános iskolások részére, valamint harmadik alkalommal fotópályázatot írt ki megyei középiskolás diákok és felnőttek számára. Az alkotásokból kiállítás nyílik pénteken 13 órakor a Fedett Uszoda aulájában. Díjakat is átadnak.

Húsvétváró délután

Szombathely - A  Berzsenyi Dániel Könyvtár Gyermekkönyvtára a hagyományokhoz híven idén is megrendezi húsvétváró délutánját, amelyre olyan érdeklődőket várnak, akik szeretik a meséket, és szívesen készítenek saját kezűleg fűben megbújó tapsifülest és tojásgyűjtő kosárkát. 15 órától kalandoznak együtt a gyerekek a meseréten.   A rendezvényen a részvétel díjtalan.

Fogadóóra

Hosszúpereszteg - V. Németh Zsolt vidékfejlesztési államtitkár, országgyűlési képviselő pénteken 11.30-tól tart fogadóórát a polgármesteri hivatalban.

Koncert

Szombathely. Agora-Pincegaléria: ma 20 órától Jam-est lesz. Az este basszusgitáros versennyel kezdődik, Sweetspot-koncerttel folytatódik, majd jammeléssel zárják a rendezvényt.

Rendezvény

Szombathely. Agora-Gyermekek Háza: ma 9-13 óráig húsvéti játszóházba várják a gyerekeket.

Berzsenyi Dániel Könyvtár, gyermekkönyvtár: ma 15 órától húsvétváró délutánt rendeznek. A részvétel ingyenes.

Szombathelyi Siker Könyvtár: hétköznapokon 9-17 óráig a könyvtár feleslegessé vált könyveiből vásárt rendeznek, ahol már ötven forinttól hozzájuthatnak keresett kötetükhöz a könyvbarátok.

Színház

Szombathely. Weöres Sándor Színház, Márkus-terem: A félkegyelmű című darabot láthatják ma 19 órakor a Páger Antal tavaszi bérletesek. Színházterem: Mesterdetektív - ma 19 órától a Ruttkai Éva tavaszi bérlete-seknek. Stúdiószínpad: ma 19 órakor Karinthy, a Frici címmel Székhelyi József önálló estjére várják a közönséget.

MMIK, színházterem: ma 17 órakor Urbán Gyula Minden egér szereti a sajtot című darabját adja elő a Mesebolt Bábszínház.

Kiállítás

Répcelak. Répce Galéria: Dr. Alexay Zoltán természetfotós, biológus fotókiállítása várja az érdeklődőket április 6-áig.

Sárvár. Nádasdy-vár, Galeria Arcis: Edeltrude Arleitner szobrászművész, valamint Doris Pansi-Lobenwein, Volker Pansi és Hilda Maria Pasch festő- és grafikusművész kiállítása április 3-áig látogatható.

Nádasdy-vár, Folyosó Galéria: az Esterházy János Emlékkiállítás április 1-jéig látható.

 

MÁRCIUS 28.

Tavaszváró játszóház a színházban

Szentgotthárd - Március 28-án, a tavaszi szünet első napján játszóházi foglalkozásokra várja a gyerekeket a szentgotthárdi Színház aulájába a Pannon Kapu Kulturális Egyesület. A résztvevők megtudhatják, hogy milyen sok hasznos tárgy készíthető PET-palackokból, konzervdobozokból, antennákból vagy éppen kavicsból. Az első foglalkozás reggel kilenctől délig, a második délután egytől négy óráig tart.

Málnaszörpivók és tojásba dobás

Táplánszentkereszt - Húsvéti játszóházat szervez a Jókai Mór Művelődési Ház március 28-án (csütörtökön) délelőtt 10 órától 19 óráig. A kézműves-foglalkozásokon lesz tojásfestés (hozott tojásra), ajándékkészítés, a parkban lehet játszani, 16 órakor (uzsonnaidőben) lekváros kalács evő- és málnaszörp ivóverseny kezdődik. Délután 5-től a Merida, a bátor című filmet láthatja a közönség. Közben egész nap húsvéti népszokásokkal ismerkedhetnek az érdeklődők: a tojásba dobástól a bilickézésig.

Fogadóóra

Sárvár - Máhr Tivadar alpolgármester csütörtökön 15-17 óráig a polgármesteri hivatal alpolgármesteri irodájában fogadóórát tart.

 

MÁRCIUS 27.

Elmarad a Viktória kupameccse

Nincs szerencséje a Viktória-Trend Optika FC női NB I-es labdarúgó-csapatának az időjárással. A bajnokság nyitófordulójában a Femina elleni hazai meccsük maradt el a hóesés miatt, és ugyanezen okból nem tudják megrendezni a szerda délután kettő órára kiírt Astra elleni Magyar Kupa-elődöntőjüket sem. Mint azt Barczi Csabától, a Viktória elnökétől megtudtuk, a nagy havazás miatt futballra alkalmatlan a pályájuk, ezért kénytelenek voltak elhalasztani a kupamérkőzést.

Gobelinek a képtárban 

Szombathely  - „Tankok is jöhetnek, ha szőni kezdek” -  nyilatkozta egyszer Péreli Zsuzsa gobelinművész, aki férjével, Tolcsvay László énekes zeneszerzővel együtt érkezik a Szombathelyi Képtárba, ahol, március 27-én, szerdán 17 órakor Zsuzsa alkotásaiból retrospektív kiállítás nyílik. A művésznő álló szövőszéken sző fantasztikus energiájú gobelineket. A szakmai klisé szerint a gobelin szinonimája Péreli Zsuzsa, viszont Péreli Zsuzsa szinonimája nem csak a gobelin, hiszen más technikával is dolgozik.

Molnár Anita kiállítása

Körmend - Molnár Anita festőművész mutatja be alkotásait március 27-én, szerdán, 14 órakor a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban. Ugyancsak ekkor tekinthetők meg Hegyi Hajnalka festményei is. A kiállítást Pálóczi Zsuzsa nyitja meg, köszöntőt mond a gimnázium igazgatója, Laczó Tamás. A kiállítás rendezője Jámbori Tamás és Mátyás József.

Hatosfogat fesztivál lesz

Vép - A hetedik Hatosfogat Művészeti Fesztivált rendezi meg március 27-én a Hatos Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény. Az esemény kilenc órakor kezdődik a művelődési házban, ahol bemutatkozhatnak a környékbeli iskolák művészpalántái. Táncosok, zenészek, énekesek hozhatják el a produkcióikat, s kis kézművesek is megmutathatják ügyességüket. Több száz gyereket várnak a már hagyományos rendezvényre.

Segítséget nyújt a jogérvényesítéshez

Sárvár - Az Egyenlő Bánásmód Hatóság ügyfélszolgálati munkatársa, dr. Kovács Orsolya március 27-én, szerdán 11-15 óráig a Sárvár és Kistérsége Többcélú Kistérségi Társulás irodájában (Hunyadi u. 54.) ügyfélfogadást tart. Az érdeklődők segítséget kaphatnak arról, hogy jogsértés esetén milyen lehetőségeik vannak a jogérvényesítésre.

A Naprendszer törpéiről

Gellénháza - Március 27-én, szerdán 18 órakor Bánfalvi Péter amatőr csillagász, a TIT Zala megyei  elnöke A Naprendszer törpéi címmel tart előadást a gellénházi művelődési házban. A program nyitott, mindenkit vár a Gellénházi Nők Egyesülete.

Színház, Szombathely. Weöres Sándor Színház, Márkus-terem: A félkegyelmű című darabot láthatják ma 19 órakor a Lukács Margit tavaszi bérletesek. Színházterem: Mesterdetektív - ma 19 órától a Básti Lajos tavaszi bérleteseknek.

Rendezvény, Bük. Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár: ma 10.30-tól Papp Rita és Bodnár Attila koncertjén szórakozhatnak a gyerekek. 17 órakor kezdődik a Mesélj nekem, mesélek neked! című, meseíró és illusztráció pályázatra felkészítő játékos klubfoglalkozás harmadik rendezvénye. A gyerekekkel Sudár Lászlóné író, költő, nyugdíjas pedagógus foglalkozik.

Répcelak. Városi könyvtár: ma 18 órakor a Répcelaki Szabadegyetem sorozatban Dr. habil. Puskás János PhD intézetigazgató, főiskolai tanár tart előadást Az időjárás hatása az élőlényekre címmel.

Kiállítás, Szombathely. Berzsenyi Dániel Könyvtár előadóterme: ma 17 órakor Sárosi István képeslapgyűjtő kiállítását Rétfalvi Balázs egyházmegyei levéltáros nyitja meg. Közreműködik Büki Boglárka.

 

MÁRCIUS 26.

Tengeri kalandok élménybeszámolója

Szombathely - A Magyar Földrajzi Társaság Nyugat-Magyarországi  Osztálya előadást szervez a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ Forrásközpontjának konferenciatermében. Szinetár Csaba Három hét a Vörös-tengeren, ismerkedés a zátonyokkal címmel tart előadást. Az érdeklődőket március 26-án, kedden délután öt órától várják.

Bábszínház a sportközpontban 

Bük - A telhetetlen nyúl című darabot játssza a Budai Bábszínház a Büki Művelődési és Sportközpontban március 26-án 14.30-kor. 27-én, szerdán 10.30-tól Papp Rita és Bodnár Attila koncertjén szórakozhatnak a gyerekek. 

Meseíróknak, illusztrátoroknak


Bük - A Mesélj nekem, mesélek neked! című, meseíró és illusztráció pályázatra felkészítő játékos klubfoglalkozást március 26-án, szerdán 17 órakor Sudár Lászlóné tartja.

Közmeghallgatás lesz Vasváron

Vasvár - Közmeghallgatást tart 26-án, kedden,16 órától a Vasvári Roma Nemzetiségi Önkormányzata városháza nagytermében. A fórumra várnak mindenkit, akinek kérdése, javaslata van.

Kedden tartják az összejövetelüket

Szombathely - A Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi Központ Közhasznú Alapítvány Környezetvédelmi Klubja tart összejövetelt kedden 17 órától a Frei Cafeban. Téma: Fenntartható vidék és városkörnyék.

Az időjárás hatásai az élőlényekre

Répcelak - Dr. habil. Puskás János PhD főiskolai tanár, a NYME SEK intézetigazgatója lesz a Nyitott Tér Kulturális Egyesület vendége. A Répcelaki Szabadegyetem-sorozat holnapi előadásának címe: Az időjárás hatása az élőlényekre. A helyszín a könyvtár, kezdés hatkor.

Rendezvény, Szombathely. Szombathelyi Siker Könyvtár: hétköznapokon 9–17 óráig a könyvtár feleslegessé vált könyveiből vásárt rendeznek, ahol már ötven forinttól hozzájuthatnak a kötetekhez a könyvbarátok.

Evangélikus templom: ma 18 órakor passiót láthatnak az érdeklődők mozgássérült fiatalok előadásában.

Vasvár. Nagy Gáspár Kulturális Központ, színpad: ma 19 órakor A bot – Várszegi Tibor pódiumelőadására várják a közönséget.

Bük. Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár: 14.30-kor a Budai Bábszínház előadása kezdődik A telhetetlen nyúl címmel.

Színház, Szombathely. Weöres Sándor Színház, Színházterem: a Szentivánéji álom című előadás ma 19 órától látható. Stúdiószínpad: szintén 19 órakor kezdődik a Szabad-ötletek jegyzéke.

Kiállítás, Szombathely. Agora–Savaria Filmszínház: a III. Szombathelyi Sajtófotó Kiállítás március 31-éig tekinthető meg az aulában.

Kőszeg. Hotel Írottkő, aula: a Kőszegi Csók István Művészkör Egyévesek lettünk című születésnapi kiállítása április 2-áig látható.

Szentgotthárd. Színház: a Pannon Kapu Kulturális Egyesület rendezésében Löffler Willi hobbifotós kiállítása március 27-éig, 8–16 óráig tekinthető meg.

 

MÁRCIUS 25.

Józan Húsvét - fokozott ellenőrzés

Vas megye - Józan Húsvét  címmel rendeznek országos akciót március 25 és április 1. között, ezért a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság kijelölt állománya a polgárőrökkel karöltve  fokozott ellenőrzést hajt végre az illetékességi területén. Az akció során kiemelt figyelem irányul az ittas vagy bódult állapotban közlekedők kiszűrésére, valamint a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére. Kérik a járművezetőket, hogy az időjárási -és útviszonyoknak megfelelően, a szabályok betartásával közlekedjenek.

Tizenkét dühös ember, máskor

Szombathely - A Weöres Sándor Színház igazgatósága értesíti a közönséget, hogy a Silló Sándor rendezésében színre vitt Tizenkét dühös ember című produkció március 25-én (hétfő) 19 órára hirdetett előadása technikai okok miatt elmarad. A megváltott jegyek érvényesek az április másodikai előadásra, vagy április 5-éig a színház Király utcai jegyirodájában visszaválthatók.

Várják a bencés diákokat

Szombathely - A Szent Márton-templomban Bokor Zoltán, a Pannonhalmán érettségizett, jelenleg tanulmányait Rómában folytató atya mutat be szentmisét március 25-én, hétfőn. A misére várják az egykori bencés diákokat.

Rendezvény

Szombathely. Agora–Gyermekek Háza: hétfőnként 15–18 óráig Leckeíró műhely várja a felső tagozatos általános iskolásokat, ahol biológia, kémia, természetismeret tárgyakból kaphatnak segítséget a diákok. 27-éig „Rozmaring” elnevezéssel húsvéti készülődésre várják a gyerekeket.

Kiállítás

Szombathely. Agora–Gyermekek Háza: „Repüléstörténet maketteken” – állandó kiállítás Nyilasi László hagyatéki anyagából. Oladi KIKI: Paár Krisztina kiállítása április 7-éig, naponta 8–18 óráig várja az érdeklődőket. Agora–Savaria Filmszínház: a III. Szombathelyi Sajtófotó Kiállítás 31-éig tekinthető meg az aulában. Ferences templom: Egyházi évfordulók és események, havonta változó anyag látható a templom nyitvatartási idejében.

Acsád. Szociális otthon, kastély: május 10-éig Sárosi István képes levelezőlap gyűjtő tárlata látható – Amerika csodálatos tájai, nemzeti parkjai, tűzhányói, a világ egyik legnagyobb sziklába vésett féldomborműve, sómező, kősivatag képeslapokon.

Kőszeg. Hotel Írottkő, aula: a Kőszegi Csók István Művészkör Egyévesek lettünk című születésnapi kiállítása április 2-áig látható.

Szentgotthárd. Színház: a Pannon Kapu Kulturális Egyesület rendezésében Löffler Willi hobbifotós kiállítása 27- éig, hétköznapokon 8–16 óráig tekinthető meg.

Vasvár. Vas Megyei Idősek Otthona és Gondozóháza: Hegyháti keresztek címmel kiállítás látható Sejber Mihály művész-tanár és Tausz István helytörténész fotódokumentumaiból április végéig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!