Programok

2015.05.28. 12:22

Tudja már, hogy hol töltik a gyermeknapot? – Összegyűjtöttük a vasi programokat

Megyei körkép – Az utolsó májusi hétvége a gyermekekről szól: utánajártunk, hogy a megyében milyen programok várják a kicsiket. Vajon az Ön gyermeke melyiket választaná?

Lisztmayer Zsófia

Szombathelyen a Ferences kertben gyermeknapi forgatag várja az érdeklődőket május 31-én 13 órától 22 óráig. A Történelmi Témaparkban színpadi előadások és koncertek, interaktív játszóprogramok, játszóházak, kézműves foglalkozások, civil szervezetek bemutatói és programjai és művészeti bemutatók is lesznek. A gyerekek megismerkedhetnek ókori ügyességi játékokkal, népi szabadtéri fajátékokkal, az újrahasznosítás jegyében pedig különböző tárgyakat készíthetnek flakonból, textilből vagy éppen gombokból. A programoknak ezzel még mindig nincs vége: a kicsik ugyanis a Fekete István Állatvédő Egyesület programjaként állatokat simogathatnak, és még egy igazi Flinstone autóversenyen is indulhatnak.

Gencsapátiban május 31-én a Hősök napja és a gyermeknap kapcsán tartanak különféle programokat. Az esemény szervezői vasárnap közös zarándoklatra és megemlékezésre hívják a település lakót és az érdeklődőket a bádogkereszthez. A körmenet a templomtól indul a reggeli szentmisét követően a keresztig, amely a Hunyadi és Zsigra út kereszteződésénél található. A gyermekeket és az érdeklődőket 14 órától a Művelődési Ház és Könyvtár udvarán, valamint a játszóterén légvár, lufihajtogatás, színházi komédia és fagyi is várja. A programok folytatásaként 15 órától egy fergeteges komédiát láthatnak a résztvevők. Pannonhalmáról látogat el három tehetséges és nagyon lelkes színipalánta, köztük a gencsapáti Tóth Domonkossal.

Bükön vasárnap 14 órakor kezdődnek a gyermeknapi programok a Művelődési és Sportközpont, Könyvtárban. A gyerekeket kézműves és történeti játszóház, ugrálóvár, és népi fajátékok is várják, 15 órától pedig Páli Petra gyermekműsora garantálja a szórakozást. A nap azonban nem ér itt véget, 16 óra 30 perckor a  Sok-szín-pad Társulat Arany János műve alapján készült, „A bajusz" című komédiáját tekinthetik meg az érdeklődők.

Szentgotthárdon a színházban ünneplik a gyermekeket május 31-én a 15 órakor kezdődő programokon. A lurkókat arcfestés, csillámtetoválás, ugrálóvár, villám pónik, ügyességi verseny és sok-sok ajándék várja. Ez azonban még nem minden, fellép ugyanis Mutyi bohóc, az Ugró Mókusok, a zenéről pedig a Takács Jenő Zeneiskola Ifjúsági Fúvósegyüttese, valamint a Rábavölgyi Vonószenekar gondoskodik.

Hosszúperesztegen május 30-án a művelődési házban 9.30–15.00 óráig várják az érdeklődőket. Gyermeknap alkalmából lesz kézműves kuckó, retró játszóház fajátékokkal, arcfestés, íjászat, aszfaltrajzverseny, gokartok, valamint a gyerekek kedvencei: palacsinta, fagyi és lufik minden mennyiségben.

Balogunyomban az Unicornis Lovasterápia és Lovasközpontban május 30-án 14 órakor kezdődnek a gyermeknapi események. A kicsiket népi játékok, háztáji állatok, lovas puzzle, lótotó, lókifestő, sárkánykészítés, nyomdázás, aszfaltrajzkészítés, arcfestés és csillámtetoválás várja, valamint a 15 órakor kezdődő lovas bemutatók. A gyermekek lovagoltatására 16 és 17 óra között lesz lehetőség.

Kőszegen „Illa berek, nádak, erek" mesetúra garantálja a gyermekek szórakozását május 30-án. A jelmezes gyalogtúrán részt vevők a Kincs-pihenőnél található Okmányos parkolónál találkoznak 10 órakor. A pihenőtől induló túra útvonala érinti a Kincs-hegyet, az Ördögtányér-sziklát, a Fatalin bükköket és az Óház-kilátót is. Az eseménnyel kapcsolatban Bogáti András túravezetőnél lehet érdeklődni a 06/30-252-3488-as telefonszámon.

Azok, akik nem túrázni vinnék a gyermeküket, május 31-én más programot is választhatnak. Kőszegen május 31-én, a Jurisics várban és a várárokban rendezik meg a városi gyermeknapot. Délelőtt horgászversenyen mérhetik össze tudásukat a gyerekek (nevezés 9 órától a helyszínen), 14 órától pedig egyebek között kerékpáros ügyességi, valamint kötélhúzó versenyen is. A megmérettetéseken kívül arcfestés, a GesztenyeKék Egyesület, és az Írottkő Natúrparkért Egyesület játékai várják a gyerekeket. A gyereknapi „bütyköldében" pedig egyebek között agyagozni, nemezelni lehet majd, de akár illatzsákot és tésztanyakláncot is készíthetnek a kreatívabb gyermekek.

Celldömölkön május 30-án ünneplik a gyermekeket, akiket 9 és 12 óra között várnak a Szentháromság térre, rossz idő esetén pedig a Kemenesaljai Művelődési Központban. A gyermekek szórakozását pónikocsikázás, társasjáték, légvár, valamint Rudi bohóc és a Tarisznyások Együttes műsora garantálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!