Púder Nélkül

2010.01.26. 14:19

Kebelcsoda: nagyobb mellek szilikon nélkül

Az őssejtekkel dúsított saját zsír segítségével a modern orvostudomány képes valóra váltani azoknak a nőknek az álmát, akik nagyobb melleket szeretnének anélkül, hogy kés alá kéne feküdniük, és ezután még azért is kellene aggódniuk, hogy milyen hosszú távra szól majd a műtét eredménye.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A médiákban nemrégiben az ismert hollywoodi sztár, Nicole Kidman teltebb dekoltázsáról lehetett olvasni: Kidman kisasszony esetében gyermeke szoptatása láthatóan dúsabb kebleket eredményezett. A terhesség és a szoptatás következtében azonban nem nő meg automatikusan a hölgyek melle - sőt, sok esetben ennek inkább az ellenkezője történik.   

"Sok nő panaszkodik, hogy a terhesség után mellei elvesztették teltségüket, formájukat és tartásukat. Az emberi testzsírban található őssejtek rendkívül alkalmasak arra, hogy segítségükkel meg lehessen nagyobbítani a kis vagy tartásukat vesztett emlőket anélkül, hogy ehhez szilikont vagy szikét kellene használni." - állítja Dr. Karl-Georg Heinrich, az újfajta plasztikai sebészeti és fiatalító módszerek szakértője. Bécsi klinikáján DDr. Heinrich Európában elsőként kínál pácienseinek szilikunimplantátum helyett őssejttel kezelt saját zsír segítségével történő mellnagyobbítást.

Hogyan történik az eljárás?

Az eljárás során az első lépés az, hogy egy kifejezetten erre a célra kifejlesztett, szabadalmaztatott mikrokanüllel zsírszövetet vesznek ki a testből. Ezután a zsírt a test saját őssejteivel dúsítják, majd injekcióstűvel befecskendezik az emlőbe. Az így bejuttatott őssejtek új, élő zsírszövet fejlődését indítják el. A szükséges zsír leszívása és maga a mellnagyobbítási eljárás mindössze néhány órát vesz igénybe, és elvégzéséhez elég a helyi érzéstelenítés vagy enyhén kábult állapot. A módszer biztonságos voltát és az eredmény tartósságát a Japánban végzett klinikai vizsgálatok is igazolták.

Jobb, mint a szilikon?

Az őssejtekkel dúsított saját zsír segítségével megnagyobbított emlők teljesen természetesnek hatnak, és minden testhelyzetben "valódinak" látszanak, hiszen a dúsabb keblek nem szilikonbeültetésnek, hanem a zsírszövet felszaporodásának köszönhetők. A szilikon implantátum beültetése után hegekkel kell számolnunk, illetve egyik-másik kebel úgy néz ki, mint egy felfújt lufi, ami sok esetben inkább visszataszító, mint esztétikus. Az implantátumok minőségével is egyre több problémája akad a nőknek, a férfiak pedig amellett, hogy odavannak a kebelcsodákért, érintés szempontjából mégis jobban kedvelik a természetes melleket. 

Hátránya, mint mindennek, úgy az őssejtes módszernek is lehet. Ha valakinek például nagyon kicsik a mellei, annak annyira nem látványos a növekedés, sőt, ha nem rendelkezik kellő mennyiségű zsírszövettel, lehet, hogy el sem tudják végezni az őssejt beültetést. A legtöbb  érv azonban mégis a forradalmian új módszer mellett szól a szilikonnal szemben.

Nem csak mellnagyobbításra alkalmas a módszer

Az őssejttel dúsított saját zsírt a test más részei, például a fenék formálására és mélyedések korrigálására is használják, ugyanakkor alkalmas az arc, a kéz és az emlők bőrének fiatalítására is. Épp ezért a módszer forradalmi lehet a műtétektől tartó nők mellett a férfiak plasztikázásában is, akik ugyan szívesen próbálnak ki egyes szépészeti beavatkozásokat, ám a szikétől rendkívül félnek.

 Forrás: MTI/OTS/APA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!