Púder Nélkül

2010.02.10. 09:06

Gyógyuljunk, méregtelenítsünk és ránctalanítsunk arany segítségével!

A jó minőségű arany oldat természetes ásványi anyag, mellékhatások nélkül gyógyít, ha rendszeresen fogyasztjuk. Az arany jótékony hatását emellett már a kozmetikában is egyre szélesebb körben alkalmazzák: feszesíti, üdébbé varázsolja a bőrt. De hogyan jut be szervezetünkbe ez a csillogó nemesfém?

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Ősidők óta meghatározó szerepet töltött be a világban az arany és az ezüst: amellett, hogy a hatalmat szimbolizálták számos kultúrában felismerték e két nemesfém az emberi szervezetre tett jótékony hatásait. Mágikus balzsamok és gyógyító elixírek is készültek aranyból az ékszerek mellett. Például az egyiptomiak már 5000 évvel ezelőtt fogyasztottak aranyat egészségük megóvása érekében.

Milyen jótékony hatásai vannak az aranynak?

Az arany jótékony hatását a mai modern tudomány is alátámasztja. Dr. Robert Koch nevéhez fűződik az orvosi Nobel-díjat érdemelt felfedezés, miszerint arany jelenlétében a TBC baktérium nem életképes. A baktériumok elleni védekezés mellett az arany még számos jótékony hatást képes kifejteni a szervezetre:

- Gyulladáscsökkentő: kiváló az ízületi gyulladásokra, javítja az ízületek mozgását és csökkenti a fájdalmat.
- Szabályozza a szívritmust, serkenti a vérkeringést.
- Enyhíti az asztmatikus tüneteket.
- Fokozza az agy teljesítményét, javítja a koncentráló képességet és élesíti az elmét.
- Eredményesen használják alkohol-, nikotin-, koffein- és szénhidrátfüggőség csökkentésére.

A folyékony arany gyakran összetévesztésre kerül e nemesfém kolloid változatával. Az „Aurum Potabile” az igazi folyékony arany, ami nem ugyanaz, mint a gyengébb minőségű kolloidális arany.
Az aranyat egy elektronikus eljárás folyamán ugyanis apró nano és kolloid részecskékre bontják és oldatot készítenek belőle - így a szervezet sokkal jobban tudja hasznosítani, mintha porrá lenne őrölve. Az arany kolloid oldat belsőleg használva az immunrendszer működését nem zavarja, így  - főleg betegség esetén - folyamatos fogyasztását javasolják.

Arany a kozmetikában

Az arany jótékony hatását már a  kozmetikában is egyre szélesebb körben alkalmazzák. Felfedezték, hogy más növényi olajokkal kombinálva képes fokozni azok hatásait és a bőr mélyebb rétegeibe is bejuttatni a természetes hatóanyagokat.

A bőrsejtekbe jutva az arany kiváltja számos jótékony hatását: regenerálás, tisztítás, méregtelenítés és bőrmegújítás. Továbbá a valódi folyékony arany hangsúlyozza a fiatalos és friss megjelenést, emellett  a bőrön védőréteget is képez, mely meggátolja a környezet káros hatásainak megjelenését.

Jellemzően az aranyat nappali krémekben használják fel, azonban a japánok felfedeztek egy olyan anyagot is, mellyel tartóssá tudják tenni az arany bejutását a bőrbe. Az arcra egy kozmetikai kezelés során - mely kb. 80 perces folyamat -  24 karátos, leheletvékony aranylapok kerülnek. Az arany ezután teljesen felszívódik a bőrbe masszírozás segítségével. Az eredmény: sokkal simább, élettelibb, egyenletesebb bőr.

Ide kattintva megtekintheti lépésről-lépésre, hogy hogyan tesznek fel egy arany arcpakolást!

Forrás: wellnesskozmetikum.com, termeszetgyogyaszat.info

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!