Púder Nélkül

2010.09.11. 06:24

Trend a bőrfeszesítő, hidratáló plasztik-maszk

Tudjuk-e, hogy a mai kozmetikába beletartozik a nyak és a dekoltázs kezelése is. Milyen egy szépítő kezelés, mit tehet a kozmetikus és mi magunk a szép dekoltázsért?

Merklin Tímea

A nyakon kevesebb a faggyúmirigy, de ki van téve a környezeti hatásoknak (nap, szél), a dekoltázs bőr pedig nagyon érzékeny, különösen rosszul érintik a szárító, káros ártalmak - mondja  Balogh Viktória kozmetikus.

- Első lépésben tisztítótejjel, második lépésben finomszemcsés peelinggel megyünk rá az említett testrészek bőrfelületére. Harmadik lépésben következik a masszázs: homloktól dekoltázsig egy ampullás kollagénes vagy hyaluronsavas készítményt használunk, ez kerül a bőrre a krém alá, amivel masszírozunk. A masszázskrémek semleges, hidratáló összetételűek.

- Újabban trend a 20 percig viselendő plasztik-maszk, ami alatt hidratálás történik. Ez a maszk azért lett közkedvelt, mert jól kifeszesíti a bőrt. A végén hidratáló krémmel engedik haza a vendéget.

Mindezt az otthoni szépségápolásba is bevihetjük. Ugyanazzal a krémmel kenhetjük a nyakunkat, dekoltázsunkat, amivel az arcunkat. Ha például száraz a bőrünk, száraz bőrre való krémet vigyünk fel, ha zsíros a bőr, zsíros bőrre valóval, és így tovább. Miközben magunkra kenjük a krémet, masszírozzunk is vele. Nagyon fontos sokat inni: a napi két liter folyadékfogyasztásra a bőrünknek is szüksége van. A hideg-meleg váltott fürdő tonizálja a bőrt.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!