Púder Nélkül

2010.10.28. 05:45

Csak szex, más semmi: az erotikus társasjátéktól a nyuszi jelmezig

Olyan természetesnek kellene lenni, mint bármely más tevékenységnek az életben, mégis sokan tabunak tekintik ezt a témát. Pedig a szex nem az, hanem normális esetben abszolút a mindennapi élet része. A minőségért pedig sokat lehet tenni.

Kiss Nikolett

Minden termék megtalálja a maga gazdáját - összegez egy mondatban Filkorn Angéla, miközben a különböző szexuális kellékek között kalauzol az egyik veszprémi szex shopban. Tapasztalatai szerint szerencsére egyre nyitottabbak az emberek a szexualitás terén, tágul a korosztály és változik a nemek aránya is: 18 - tól egészen 75 éves korig is megfordulnak a boltban, egyre több a hölgy, illetve az ideális eset, amikor a párok együtt jönnek be és választják ki, mivel dobják fel intim együttlétüket.

 Még van gátlás az emberekben ezen a téren, sokan gondolják azt: bűn egy ilyen üzletbe bejönni. Pedig a szex van olyan fontos mint az evés vagy az ivás. Kihat az életünkre, a mindennapjainkra. Ráadásul jelentősen befolyásolja a párkapcsolatunkat is: ha mindig tudunk valami kis újat belevinni a kapcsolatunkba, akkor tartósabbá is teheti, illetve akár helyre is hozhatja az elrontott dolgokat  mondta. A jó szex pedig komoly alapja is lehet egy kapcsolatnak, nyilván nem eltekintve a többi fontos meghatározó tényezőtől.

Persze, ehhez az is kell, hogy a párok beszéljenek magukról, esetleges problémáikról, illetve arról, mi okoz örömet számukra. És természetesen legyenek kíváncsiak, nyitottak, kísérletezőek.
- A kellékek között az örök klasszikus a vibrátor, illetve a szexis fehérneműk, de az utóbbi időben nagy az érdeklődés a jelmezek iránt is. Feldobja az együttlétet a szerepjáték, a legkedveltebb a nővérke-, a szobalány-, és a nyuszi jelmez. A hölgyeknek fontos kellék a gésa golyó, amelyik nemcsak szexuális segédeszköz, hanem egészségügyi szempontból is hasznos az izmok tréningeztetése és az idegpályák jobb működtetésére - mondta el Angéla.

Persze, mindezeken túl is számos élvezeti eszközt lehet találni: erotikus társasjátékok, ehető tanga, plüssbilincs, szex dobókocka, vibrációs tojás, péniszköpeny, péniszmandzsetta, különféle síkosító krémek, komplett szettek  mind mind azt célozza, hogy a a párok tudják fokozni a gyönyört.
S bár az internet és a multimédiás eszközök terjedésével a szex, s annak extrémebb formája is bárki számára könnyen elérhető, az eladó tapasztalatai szerint a vásárlások nem az extremitások elterjedésére utalnak.

- A vevők, érdeklődők legnagyobb része a normál kategóriába tartozik, aki a kevsésbé szokványos dolgokat keresi, azokat is inkább a kíváncsiság hajtaja - mesélte Angéla.
Lényeg a lényeg, az intimitással, szexuális kérdésekkel igenis foglalkozni kell. Jól működő szexuális élettel sokkal kevesebb frusztrált ember lenne. De ehhez figyelni kell egymásra, magunkra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!