Púder Nélkül

2010.10.30. 13:51

Infraszolárium: szauna és szoli egyben

A kozmetikai ipar újításaival nem könnyű lépést tartani. A hideg őszi estéken különösen aktuális kérdés a melegedés és a barnulás is: az infraszoláriummal mindkettőt tehetjük.

Kiss Nikolett

A nyári barnaságunk megőrzésére és a szürke téli napokon a fényhiány pótlására még mindig a szolárium az üdvözítő megoldás, feltéve, ha nincs lehetőségünk arra, hogy a fecskékkel együtt délre költözzünk. Manapság az uniós előírásoknak megfelelően nagyon alacsony UV sugárzású csövek segítségével barnulhatunk, ám az infraszoláriumban a napozáson kívül az infraszauna jótékony hatásai is érvényesülnek. Az infraszoli egyébként magyar találmány, egyenletesebben, gyorsabban és szebben barnít.

A szerkezetet  pontosan úgy kell elképzelni, mint egy álló szoláriumot, ám ebben a fénycsövek mellett a  szaunából ismert infra szálak is megtalálhatók. Dr. Polonkai Pálma, az egyik veszprémi szépségszalon tulajdonosa elmondta: a szoláriumozás első három percében az infra fejti ki hatását. A nap sugaraihoz hasonlóan felmelegít, kitágítja a bőr pórusait így a tartósan barnító UVB-sugarak mélyebben be tudnak hatolni a bőrünkbe, a barnulás eredményesebb és tartósabb lesz.


További  jótékony élettani hatás, hogy az infra  méregtelenít, fogyaszt, csökkenti a cellulitiszt, növeli az ellenálló képességet, energiával tölt fel. A három perc szaunázás után egyébként bőrtípusunknak, barnasági szintünknek  megfelelően válasszuk meg azt, hogy hány percig szoláriumozunk. A barnulás - melegedés közben pedig a lelkünket  is ápolhatjuk, ugyanis  több fajta relaxációs zene segíti a kikapcsolódást. Ebben a hideg, esős, borús őszi időjárásban pedig minden bizonnyal ezekre nagy szükségünk is van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!