Púder Nélkül

2010.10.16. 07:15

Párra is lelhetünk egy szingli utazáson!

Sokáig lépten-nyomon a szingli szóba botlottunk, ha kinyitottunk egy újságot. Divatos lett, ahogy az életforma is. Noha talán ez az az állapot, amely hosszú távon kevés embert boldogít.

Horváth Viktória

Mindenesetre a szingli életmód elindított rengeteg szolgáltatást, amely kifejezetten az egyedülállókat célozta meg. Ilyen például a kimondottan szingliknek ajánlott nyaralási forma.

- Egyre több utazási iroda szervez egyedülállóknak kirándulást és külföldi utakat. Nemrégiben én is kipróbáltam – mesélte Kincses Zsuzsanna. Mint mondja, fővárosi barátnőjétől hallott először a lehetőségről, aki már több ilyen utazáson is részt vett. – Aki egyedülálló, általában nem szívesen utazik, egyrészt zavarban érzi magát a sok család és pár között, másrészt gyakran kell felárat fizetnie azért, mert egyedül alszik a szobában. Tehát volt létjogosultsága ennek az ötletnek.

Zsuzsanna több ilyen utazáson is részt vett és jók voltak már a legelső tapasztalatai is. Nemcsak barátokra, de párra is lelt a harmadik kiruccanás alkalmával. Nem egyedi eset az övé, hiszen ezek a nyaralások nem titkoltan a párkeresésről is szólnak.

– Hirdetnek luxusutazásokat is, de a szűkebb pénztárcájú emberek is megtalálhatják a számításukat, például egy pár napos prágai úton. Nem az a lényeg, hogy hova megyünk, hanem, hogy megtanulunk nyitni a világ és az utastársaink felé. Megtanuljuk elfogadni őket, ahogy magunkat is, s közben jól érezzük magunkat. Nem feltétlenül egy lehetséges pár megtalálása a cél, de természetesen titkon mindenki erre vágyik.

A legjobb ezekben az utazásokban, hogy az ember kiszakadhat a hétköznapokból, elfelejtheti a mindennapos problémáit. Többet nevet, sokkal nyugodtabb és kedvesebb a nyaralás során, így megismerkedni is könnyebb, s a másik fél is a jobb tulajdonságainkat ismeri meg először.    

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!