Púder Nélkül

2010.11.30. 14:46

Adventi naptár saját kezűleg

Indul a visszaszámlálás karácsonyig: hogy megédesítsük a várakozás napjait, vehetünk adventi kalendáriumot, de egy kis kézügyességgel akár magunk is elkészíthetjük.

Szabados Judit

Az adventi naptárat egy leleményes anyuka találta fel, amikor gyermeke több századszorra tette fel a már jól ismert kérdést: „Hányat kell még addig aludni?”. Találékony szülők akár kivehetik a csokit a bolti kalendáriumból, hogy a gyerekeknek egészségesebb ajándékokkal pakolják tele. Persze egy egyedi tervezésű és kivitelezésű naptár a várakozás napjait is különös izgalommal tölti meg.

Egyszerűen és gyorsan kivitelezhető – így az utolsó pillanatban is –, ha kis gyufásskatulyákból piramist ké szítünk. A dobozokat kibélelhetjük csomagolópapírral, merített papírral vagy akár bársonnyal is. A skatulyák elejére felragasztjuk vagy felírjuk a számokat, s a dobozok összeragasztása után az egészet beborítjuk egy méretre vágott díszpapírral, de akár műhóval, ezüstsprayvel vagy fenyőágakkal is díszíthetjük. Ha azonban ennél is türelmesebbek vagyunk, külön-külön is díszíthetjük a dobozkákat még összeragasztásuk előtt. De akár külön kis csomagokat, batyukat is gyárthatunk. A kis zsebekbe, skatulyákba rakhatunk édességet, aszalt gyümölcsöt, apró játékot. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!