Púder Nélkül

2010.11.02. 06:26

Az oxfordi cipő, a szakadt bakancs és a motoros csizma is trend

A szakadt bakancstól kezdve, a motoros csizmán át, egészen a rokokót idéző részletességgel kidolgozott magas sarkú fűzős cipőkig bármit viselhetünk idén ősszel és télen.

Horváth Viktória

Az egyik legújabb őrület az iskolás trend: az oxfordi cipők magassarkú, fűzős fazonukkal a régimódi kötelező középiskolás lábbelikre emlékeztetnek. Idén viseljük őket szűk szárú farmerrel, de különösen rakott szoknyával és pamutharisnyával az igazi. A fehér blúz pedig elengedhetetlen!

A bokaközépig érő, hegyes orrú magasan fűzős csizma első látásra hasonlít az oxfordi fazonra, de valójában annál sokkal több: szinte mindennel kombinálható, ezért akik nem akarnak sok cipőt venni az ősszel, szerezzenek be egy ilyen darabot: szoknyához, farmerhez, cicanadrághoz is megunhatatlan.

Az idén ősszel sláger lett a régi árvaházlakók lábbelijéhez hasonló cipő, sőt, inkább bakancs, amely már erősen koptattotan kerül a polcokra. Lapos sarka van, és valóban úgy néz ki, mintha már hordták volna. Kényelmes, nem ázik be, és szupertrendi. Főleg, ha csak ímmel-ámmal fűzzük be és hagyjuk szabadon.

A platformtalpú csizmák ideje is eljött, amire számítani lehetett a nyár nagy platformszandál-dömpingje után. Feltűnő darab, ezért csak extrém stílusú vagy bevállalós hölgyek kedvence lehet. Kényelmes, magasít, de azért vigyázzunk a járásra, mert az nem egyszerű benne. A legmerészebbek rövid szárú nadrággal hangsúlyozzák.

Már egy ideje divatosnak számít, ha a hölgyek úgy öltözködnek, mintha éppen a pasijuk szekrényéből vették volna elő a ruhájukat, ez most elérte a cipők piacát is. A boyfriend stílushoz, azaz a logó, férfias göncök viseléséhez tökéletesen passzol a motoros csizma; azoknak is, akik nem motoroznak. Az ülepénél nagyobb farmer, egy nagy poló és egy logó kardigán mellé tökéletes választás. Ékszert ne viseljünk hozzá, a hajunkat sem illik mellé kontyba fogni, a lényeg a rendezetlenség: azt a látszatot kelti, mintha most keltünk volna ki az ágyból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!