Púder Nélkül

2010.11.11. 14:28

Egyedülálló technikával a szőrszálak, a pattanások és ráncok eltüntetéséért

A tartós szőrtelenítés „szezonja” most kezdődik, aki sima, pattanás-mentes és ránctalan bőrre vágyik, térjen be egy Kontúr szalonba és próbálja ki az egyedülálló technikát.

Horváth Viktória

Azok a gépek, amelyek nem CMP-technológiával működnek, a villanás során folyamatosan veszítik a fényenergiát, így kisebb hatásfokkal érik el a kívánt hőmérsékletet, vagyis nem tudnak hatékonyak lenni.

– Éppen ezért csak ez a technológia tudja a leadott energiát tartani és ezáltal jóval nagyobb hatékonyságot elérni – mondta el Rózsás Andrea, a Kontúr Szalon tulajdonosa. – A villanófény nemcsak a szőr eltávolítására van jótékony hatással, hanem az akné kezelésre, az arcfiatalításra, a pigmentfoltok halványítására és hajszálerek eltűntetésére is.

Hogyan is működik? Aknékezelés során például a speciálisan összetett villanófény csökkenti a faggyútermelést, elpusztítja a baktériumokat, fokozza a szervezet helyi immunreakcióját. Arcfiatalításkor a bőr feszességéért felelős kollagén szintézisének fokozásával járul hozzá a sikerhez. A fényimpulzus stimulálja a kollagén-elasztin rostok képződését, ezáltal ránctalanító hatással bír. Hajszálerek eltüntetésénél pedig a fényenergia a kapillárisokban áramló vér festékanyagában, a hemoglobinban nyelődik el. A hőfelszabadulás hatására a kapilláris belső falának szerkezete felbomlik, összehúzódik, elzáródik, majd felszívódik. Közvetlenül a kezelés után az ér elhalványodik.

– A villanás hatására a fény a melaninban nyelődik el, majd a szőrtüszőbe jutva hőenergiává alakul – folytatta Andrea. – A hőt leadja a szőrt képző sejteknek, így azok elroncsolódnak, a fehérjéik kicsapódnak, a szőr kihullik, de a környező szövetek nem hevülnek fel, és nem sérülnek.
A szőr növekedési fázisában lehetséges csak a végleges szőrtelenítés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!