Púder Nélkül

2010.11.09. 06:21

Receptek ebeknek - Varga Győző főz Bizsunak

- A kutya nálunk családtag, egyénisége és lelke van – hallhatjuk az ebtulajdonosok többségétől. De vajon az ismert emberek hogyan tanítgatják, kényeztetik kutyusukat?

Szabados Judit

– Sokan nem is gondolnák, de a tudatos kutyaválasztás nagyon fontos. Mi a kisfiunk mellé kerestünk kifejezetten családbarát kutyust, amely nem egygazdás vagy agresszív fajta – meséli Varga Győző, az Irigy Hónaljmirigy tagja.

– Így döntöttünk a golden retriever mellett. Bizsu, ezt a nevet kapta, nagyon aranyos és barátságos. Ha például megszólal nálunk a csengő, úgy ugrik fel, mint-ha biztosra venné, hozzá jött valaki. Kíváncsi és addig megy az emberek után, míg meg nem kedvelik. Ha bejön a lakásba, ott rend van és fegyelem. Tudja, hogy nem mehet fel az emeletre. Ezt neki soha nem kellett mondani, egyszerűen meg se próbálta. De például nem is rágott meg soha semmit. Maximálisan családtagként kezeljük, ha otthon vagyunk, akkor ott van mellettünk végig. Rengeteget megyünk vele a szabadba, együtt futunk, mozgunk – meséli lelkesen.

Emellett pedig még főznek is neki, Győző a konyhában is sokat ügyködik, hogy Bizsu kedvében járjon egy-egy finomsággal. Felesége, Menyhárt Böbe nemrég írt könyvet Mert a kutya is ember címmel, ebbe egy húszoldalas, külön ebeknek való receptes fejezetet készített. – Ez kicsit humorosabb része a kötetnek, de olvashatók benne izgalmas, tanulságos és megható történetek hazai sztárokról, akik kutyájukhoz fűződő viszonyukról mesélnek – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!