Púder Nélkül

2010.12.09. 09:16

Italok a karácsonyi menüsorhoz

Adventkor a karácsonyi ünnepekre hangolódunk, lázasan keressük a megfelelő ajándékokat és listát készítünk a menü hozzávalóiról. De vajon kinek ajándékozhatunk például italt és milyen fajtákat kínáljunk a karácsonyi vacsorához? Szakértőt kérdeztünk.

Matolcsi Renáta

 – Nagypapának, nagymamának, az idősebb korosztálynak nyugodtan vehetünk italt. A fiatalok karácsonyra inkább ruhát vagy valamilyen  technikai eszközt kérnek, a középkorúak és az idősebbek viszont értékelik az italt. Főképp, ha különleges – mondja Keresztes Ferenc bártender, el Jimador-kupa győztes mixer.

– A karácsonyi ízeket kiegészíthetjük hasonló, meleg ízesítésű italokkal. Nyugodtan fűszerezhetjük az alkoholt csillagánizzsal, fahéjjal, szegfűszeggel. Sőt, egy forró teát akár megbolondíthatunk egy kis rummal, whiskyvel is, amely garantáltan felmelegít. Hozzáteszi, ilyenkor télen jól tud esni a meleg ital, például a forralt bor, de akár az ellenkezője  is, egy „acélhideg” vodkából készült long drink.

– Ha a télnél maradunk, s nem feltétlenül akarunk koktélt inni, de valami különlegeset szeretnénk, a vendégváráshoz választhatunk valamilyen prémium kategóriás tömény italt. Mostanában trendi a tequila gold, amit nem citrommal és sóval, hanem fahéjjal és naranccsal szervíroznak.

Természetesen a mértékletes alkoholfogyasztás ünnepek idején is érvényes, illetve figyeljünk oda a gyerekekre, nehogy beleigyanak a felnőttek poharába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!