Púder Nélkül

2011.01.14. 06:46

Extrém álomesküvők: egy jó szervezőnek a várfal sem akadály

Aki idén tartja az esküvőjét, már javában készül a nagy eseményre. Magyarországon nem divat a nagy felhajtás, de azért érdekes kérésekkel tudnak előállni a párok - árulta el a fehérvári esküvőszervező...

S. Töttő Rita

Hat éve  foglalkozik esküvőszervezéssel  Orbán Tibor Nesztor, így hát több száz rendezvénnyel a háta mögött elmondhatja: nincs olyan kérés, amelyen meglepődne. Persze a Budai vár falait  ő sem tudja kibontani, ezért ha kell, a levegőbe emeli a párt -  hogy ez pontosan mit jelent, nem sokára kiderül...
A mennyegzők szezonja hamarosan  elérkezik: a legtöbbet ugyanis tavasztól őszig tartják. Ám sokan maguk szervezik minden pillanatát: a helyszínt, a fellépőket, a díszítést, mert azt gondolják, az esküvőszervezők drágák.

- A párok nem fizetnek nekünk. Mi azoktól a szolgáltatóktól kapjuk vissza a százalékot, akiket leszerződtetünk - árulta el Orbán Tibor Nesztor, hogyan is dolgoznak a szervezéssel foglalkozó cégek. Számtalan óhajnak meg kell felelniük persze, hiszen minden pár azt szeretné, esküvője legyen élete nagy napja.

- Egyszer bejött egy úr, s azt mondta, két hét múlva tartják az  esküvőt, és még semmi nincs meg...  Ez volt a legextrémebb esetem, de megoldottam. Átlagban mégis  közel fél évvel előbb elkezdődik a szervezés. Egy másik esetben  apró textildarabot hozott be a menyasszony, s azt kérte, ilyenből legyen a dekoráció. Ezért az anyagért  Bécsig mentem. Máskor a vőlegény öltönyéért utaztam Rómába.

A repülő lámpások már mindennaposak, bár a a kastélykertekben nem engedélyezik ezeket  - sorolja élményeit Nesztor, aki egyszer egy limuzinos kérést oldott meg:   - A Budai várba kellett volna felmenniük a limuzinoknak, ám olyan kicsit volt a hely, hogy nem tudtak volna befordulni a járművek. Így végül abban egyeztünk ki, hogy a pár helikopterrel érkezik a helyszínre.

A legkellemetlenebb élményem egy számítástechnikával foglalkozó pár esküvőjéhez kötődik. 
- Japán popzenére akartak bevonulni, s később, a lagzin is hasonló stílusú zene szólt. Soha ilyen korán nem ért még véget lagzim, az biztos. Viszont a menyasszony és a vőlegény nagyon elégedett volt.

A legnehezebb kérések mégis inkább a fellépőkre vonatkoznak, amikor nagyobb sztárokat szeretne valaki, pár héttel az esküvője előtt megrendelni. Ez nem mindig könnyű, de eddig még mindig megoldottuk.

Ma az amerikai fílinges, parti jellegű, szabad ég alatt tartott esküvő a divat, vidéken, kúriákban, kastélyokban, vadászházakban. A  hagyományos magyar ételek, húslevessel, rántott hússal azonban továbbra is népszerűek.

A válság okán az esküvőkön is spórolnak a párok  árulta el a szervező , viszont nem a külsőségeken, inkább a meghívottak számán mutatkozik ez meg. Az árak viszont alig meghatározhatóak: 5-600 ezer forinttól indulnak, s akár 12 millió forintig is felkúszhatnak egy-egy mennyegző esetében.

- A menyasszonyok az esküvő előtti két hétig roppant feszültek, zizgősek, utána viszont a vőlegények túltesznek mindenkin! Az utolsó napon kezdenek el aggódni, hogy  mindent sikerült-e elintézni. Ez a lámpaláz miatt alakul így - mondja Nesztor, s hozzáteszi: a kellő pillanatban azonban mindig tudják, mit kell mondani...

● A szülők már nem igazán vesznek részt az esküvők, lagzik szervezésében és a pénzt is a fiatalok adják össze.
● A legdivatosabb dekorációk pasztellszínűek, organza, szatén, selyem anyagból készülnek, s élő virággal kombinálják. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!