Púder Nélkül

2011.01.19. 15:22

Melyik illat illik hozzánk? Parfümtanácsadás a parfumeure-től

Sokszor tanakodunk a drogéria polcai előtt állva, vajon melyik illat illik hozzánk? Erdős, fás, virágos vagy gyümölcsös? Friss vagy édes? Milyen jó lenne, ha valaki megmondaná ezt nekünk...

Horváth Viktória

Mindenkinek teljesen egyedi testillata van, folytatta a parfumeur, ezt kell elkapni és olyan illatot keresni hozzá, ami még jobban kiemeli a szépségeit, elrejtve az esetleges illathibákat. Persze az is fontos, a céljainak megfeleljen, mivel éppenséggel egészen más illattal tehetünk jó benyomást a főnökünkre, mint a szerelmünkre.

– Egy személyes parfümtanácsadáson kipróbálunk harminc- negyven illatot a vendéggel, megkérdezem, mi a kedvenc virága, mit szeret enni és inni, miket szokott használni, de megjegyzem a testének illatát is, s ezek alapján ajánlok parfümöket. Ám, ha a pénz nem okoz gondot, akkor kérésre akár személyes, egyedi illatot is kreálhatok az illetőnek, ám ez már időben és anyagiakban is nagyságrendekkel többet jelent.

Nem sokat érünk például azzal, ha egy drogériában megszagoljuk a parfüm kupakját vagy a frissen befújt papírcsíkot- folytatta a szakember. Mivel az illat percről percre, óráról órára változik, mi az első pillanatokban csak az első pár illatjegyet érezzük, noha a parfümöt egész nap viselni fogjuk, s ennyiből nem is tudhatjuk meg bizonyossággal, hogy a nap végére milyen lesz majd az az illat rajtunk. Ezért érdemes kifújni például két nekünk tetsző parfümöt a két csuklónkra, majd egész nap magunkon hagyni és bizonyos időközönként megszagolni, figyelve a változásokat. A parfümériákban körülöttünk csak fújják a sok-sok illatot, mi meg szintén megyünk a reklámok után és gyorsan permetezünk magunkra valamit, aztán egyből meg is vásároljuk – ezt a hibát gyakorta elkövetjük. Illatot például a legjobb reggel választani, akkor még jobban érezzük őket. Először fújjunk ki többfélét papírra, felírva rá a parfüm nevét, majd amelyik öt perc múlva is tetszik, azt érdemes a bőrünkön is kipróbálni. Amelyiknek még órák múlva is érezzük az illatát, az lesz az igazi.

Eau de Toilette vagy Parfum? További részletek a zalaihirlap.hu-n kattintson ide!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!