Púder Nélkül

2011.01.07. 06:56

Minek az újévi fogadalom? 2011 biztosan sikeres év lesz!

Egy felmérés szerint öt újévi fogadalomból négy kudarcba fullad, mindössze egy végződik sikerrel. Vajon miért? Ezeket az ígéreteket többnyire elhamarkodottan tesszük, emiatt nem lesz belőlük semmi.

Miskei Anita

Az újévi fogadalmak, eskük megtétele előtt fontos több szempontot is figyelembe venni - vélik a szakemberek. Szerintük mindezek nélkül az év utolsó napján tett ígéretek nem teljesülnek be, vagy nem tudjuk betartani azokat. De vajon mire kell, mire érdemes  odafigyelni, ha megfogadunk valamit?  Fontos például jól végiggondolni, min szeretnénk változtatni, s  ezt miként fogjuk kivitelezni. Az utolsó pillanatban, hirtelen megfogadott dolgok gyakran komolytalanok. Továbbá a kezdeti kudarcokon túl kell  lendülni, nem  szabad ezek miatt egyből feladni a fogadalmakat, álmokat, reményeket. Harmadrészt - vélekednek a szakemberek - az újévkor tett ígéretnek  nem szabad sem túl könnyűnek, sem túl nehéznek lennie. Az előbbi nem igazi feladat, az utóbbi pedig egykettőre megvalósíthatatlannak bizonyul, és emiatt idő előtt feladhatjuk.

Kádár Veronika  nem tesz fogadalmakat. Bár úgy tartják, a hölgyek könnyebben fogadkoznak, mint az erősebbik nem képviselői, Veronika mégis más. A fiatal nő célratörő, küzd az álmai megvalósításáért.

- Ez az év biztosan sikeres lesz! Ezzel a gondolattal kezdem az új évet. Így indult a 2011-es esztendő is a számomra.  Inkább üzleti, semmint magánéleti terveket szövögetek - meséli Veronika, aki egy antikvitásokat árusító üzletben dolgozik. Elárulja, hogy hosszas keresgélés után talált rá az antik tárgyakra, s erre a munkára. Dolgozott már műkörmösként, jelenleg kommunikáció szakon is tanul, de... - Ezek a  régiségek! - sóhajt fel.   - Ebben találtam meg önmagam, itt érzem igazán jól magam. Valódi kincsvadászat, ami  minden nap új titkokat, lehetőségeket, sikereket rejt számomra. Ebben szeretnék sikeres lenni, s remélem, az idei legalább olyan jó év lesz, mint a tavalyi.
Visszatekintve úgy látom, azt tapasztalom, hogy jól alakult a 2010-es év, egészen nyár végéig jöttek a vásárlók, sokaknak tudtam segíteni. Különösen a nyári hónapok voltak sikeresek. Októbertől  azonban visszaesést tapasztaltam, s bár a karácsony előtti időszak nem hozta meg a remélt forgalmat, az idei évben még bizakodóbb vagyok. Próbálok folyamatosan megújulni, újabb tárgyakat felkutatni, újítani. Ezt tervezem. S mindeközben, néhanapján igazi, csodás  kincseket találok - meséli Kádár Veronika energikusan.

Határozott üzleti tervei sokat elárulnak egyéniségéről is. Úgy tűnik, Veronika valóban megtalálta azt a munkát, amely igazán neki való. Munka és  hobbi is egyben! Irigylésre méltó, keveseknek adatik ez meg. Ráadásul ezt nem is kívánta, egyszerűen csak jött. Ez persze nőies oldaláról is árulkodik.

Ahogyan az is, hogy ha nem is hisz bennük, néha átfutja a horoszkópokat is. - Azért olykor-olykor  elolvasok egy-egy jövendölést az interneten. Legfőképpen a munkával, munkahellyel kapcsolatos horoszkópokat nézem át.  Néha bejön, máskor pedig nem. De nem hagyatkozom rájuk egészében, inkább a kitűzött céljaimat igyekszem megvalósítani. Nagy álmom például egy hatalmas üzlet, telis-tele  régiségekkel. Olyanokkal, mint ezek itt - mutat előbb egy, az 1800-as évek végéből származó karosszékre, majd egy olyan színezüst tiszti pecsétre, amelyhez még történetet is társít. Elmondja, egykoron a tisztek nevét vésték az ezüstbe, amit zsebükben tartottak, s ha szükséges volt, csak előkapták, s aláírás gyanánt pecsételtek vele.  Igazi gyönyörű kincs ez! 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!