Púder Nélkül

2011.01.27. 09:57

Vége! A Sugarloaf énekesnője orvosa tanácsára azonnal döntött

Egyik napról a másikra tette le a cigarettát Dér Heni, a Sugarloaf énekesnője. Mint mondja, a legfontosabb, hogy az ember önszántából, és ne a másoknak megfelelni vágyás miatt szakítson valamilyen függőséggel.

Matolcsi Renáta

- Az én kincsem a hangom, és amikor legutóbb vizsgálaton voltam, az orvosom azt mondta, hogy muszáj leszoknom a cigarettáról, mert komolyan veszélyeztetem vele az egészségemet. Akkor ott, a rendelőből kijőve az első szemeteskukába kidobtam a zsebemben lévő dobozt – mondja Heni, aki nemrég részt vett egy jótékonysági felajánláson, ahol a szenvedélybetegek megsegítésére gyűjtöttek.

– Egy gumicsizmát pingáltunk ki többen kedvünk és tehetségünk szerint, amit azután elárvereztek. Fontosnak találtam ezt a kezdeményezést, hiszen saját példámból tudom, hogy milyen nehéz lemondani valamilyen szenvedélyről. Már tudom, nekem a dohányzás az volt, s a tapaszok helyett csak az segített, hogy egyik napról a másikra eldöntöttem: nincs több cigaretta. Ennek lassan már két éve. Szerintem – legyen szó bármiről - ha már kialakul egyfajta függőség, az már betegség. Ebből az ember igazán csak önszántából jöhet ki, de ne mások, hanem saját maga miatt akarjon változtatni.

Hozzáteszi, azóta a füstöt sem bírja, fellépések előtt „füstmentes” öltözőjében várja ki a koncert kezdetét. Mióta leszokott, úgy érzi, többet bír a színpadon is, már egyáltalán nem kapkodja a levegőt, ha egyszerre kell énekelni és táncolni. Állóképességét leginkább futással próbálja fejleszteni, naponta 5-10 kilométert fut, de – hangszálait óvva – a szabad levegőn szigorúan csak 12 fok feletti hőmérsékletben. – Alig várom már, hogy jó idő legyen, mert ilyenkor télen ritkábban tudok kimozdulni. Nem vagyok híve semmilyen fogyókúrának, inkább mozgok. Szeretek biciklizni is, 15-20 kilométert letekerek egyhuzamban.

Heni elárulta azt is, megválogatja, hogy milyen eseményre megy el, csak olyan szereplést vállal, ami személyiségéhez illik, amit szívesen csinál. Ilyen volt például a celeb dzsungellét Argentínában, ahová – mint mondja – magától nem biztos, hogy valaha is elment volna, ráadásul a kihívások is vonzzák. Az Ezek megőrültek forgatása pedig egy jó játék, amit nagyon szeret, mert itt újra gyerek tud lenni.
Most is éppen ennek a műsornak a forgatása zajlik: a szuperdöntőn Zámbó Árpival és Sági Szilárddal próbál meg felülkerekedni az ellenfél csapatán, de hogy kik ők, azt nem árulja el, mert az még titok a nézők számára.

Heni mindemellett is munkás heteket, hónapokat tudhat maga mögött, hiszen hamarosan elkészül zenekarának új nagylemeze, mely az Instant karma címet kapta.

- Egy éve készülünk rá, minden apró részletet kidolgoztunk - büszkélkedik. - Marad a megszokott Sugarloaf-os hangzás, a pop-rock stílus. Lesznek benne ironikus, alternatív és lírai hangvételű dalok, de nem maradhattak ki a ránk jellemző polgárpukkasztó szövegek sem. Az albumhoz elkészült az első videoklip is, melynek címe Dolce vita.

Dolce Vita stúdió Sugarloaf Videoblog



Szerző: Matolcsi Renáta   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!