Púder Nélkül

2011.02.25. 06:51

A csajok a csúcsra törnek

Szokott képsorok: hangosan őrjöngő szurkolótábor a Veszprém Arénában az MKB férfi kézilabdacsapat meccsein. Ezentúl azonban új színfoltja is lesz a mérkőzéseknek.

Szabó Zsuzsanna

A nézők múlt hétvégén, a szlovák Tatran Presov elleni összecsapás elején és a félidőben láthatták az első alkalommal fellépő táncoslányok csapatát. Jelenlegi nevük MKB Veszprém Tánccsapata, de ez a jövőben változhat még.

A tizenkét főből álló csinos, fiatal hölgykoszorú már több, mint két hete készült a debütálásra. Vilics Andrea, edző, ötletgazda, - aki a lányok felkészítője is egyben  - mesélt a csoport megalakulásáról.
- Január végén volt a válogatás, amire harminc fő jelentkezett, többségében olyan lányok, akiknek volt már valamilyen előképzettsége, táncos múltja. Belőlük két csoportot alakítottunk ki a zsűritársaimmal való értékelést követően. Az első körben tízen kerültek a fellépő csoportba, és húszan a felzárkóztatóba. Mára tizenketten maradtak, az igazi keménymag.

Andi újabb válogató kiírását is tervezi, hiszen azóta többen jelezték, hogy szívesen csatlakoznának a csapathoz. Legelső fellépésükön a kézilabdások indulójára készült koreográfiájukat mutatták be a félidei szünetben, ez állandó műsorszám lesz a későbbiekben is. E mellett mintegy tíz különböző formációt tanulnak be, később ezek variációit láthatjuk, vagyis ezeket frissítve, a mindig aktuális slágerszámokra, zenei mixekre megkomponált koreográfiák készülnek majd.
 
- Az eddigi pozitív visszajelzések alapján úgy tűnik, nagyon tetszett a közönségnek a produkciónk. A lányokkal is meg vagyok elégedve, ügyesek, mosolygósak voltak - teszi hozzá Andi.
- Először jelentkezni sem mertem, a szüleim bíztatására mentem el a válogatóra, ahol első körben bejutottam a fellépő csoportba - ezt már Nagy Barbara, a táncos lányok egyike meséli. - Fantasztikus érzés volt a meccsen annyi ember előtt fellépni, hihetetlen élményekkel gazdagodtunk

Barbi szerint nagyon kötetlen hangulatúak az edzések, most már a csapat tagjai is kezdik megismerni egymást, kezd kialakulni egy igazi közösség. Ő maga egyébként régóta táncol, nagyon sok műfajt kipróbált, a balettól kezdve a hip-hoppon át a versenytáncokig. Így nem csoda, hogy nincs gond a ritmusérzékével és a korográfiák betanulásával.

Hasonlóan lelkes Matuz Anrea is, aki szintén nagyon jól érzi magát a csapatban.
- Szerintem ennek a csapatnak van jövője, a közönség felől is csak dícsérő visszhang érkezett. A próbafellépés is remekül sikerült.

Andi szintén nem ma kezdte a táncot, évekkel ezelőtt ismerte meg az akrobatikus rock and rollt, de a Petőfi Színházban is fellépett már egy musicalben háttértáncosként.
 
A lányok legközelebb március 13-án, a magyar válogatott macedónok elleni Euróba- bajnoki selejtezőjén, majd március 19-én, az MKB Pick Szeged elleni mérkőzésén lesznek láthatóak egy teljesen új műsorszámmal.

 

A pompon őshazája Amerika

A cheerleading őshazája Amerika. Magyarul hajrázást, szurkolást jelent. Mára szinte sportággá nőtte ki magát, a mazsorett rokonának is tekintik, mozgásanyaga a torna, az akrobatika és a tánc elemeit ötvözi. Elsőként az amerikai futball-meccseken, majd kosárlabda mérkőzéseken tűnt fel. Ma már meglepően hangzik, de kezdetben csak férfiak űzték, a nagy áttörés a múlt század húszas éveiben következett be, amikor már nők is részt vehettek a hajrázásban. Az Egyesült Államokban versenyeket is tartanak e műfajban, ezek közismertebb nevükön pomponbajnokságok. Hazai elterjedését jelzi, hogy idén áprilisban országos bajnokságot tartanak Budapesten, júniusban pedig Kaposvár ad otthont az Európa bajnokságnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!