Púder Nélkül

2011.02.11. 10:23

A férfiaknak nem megy a gyors átállás - Maya naplója

A nők időnként nagyon rosszul tudják felmérni a helyzeteket. A férfinak vélhetően evolúciós okokból nem megy az a hirtelen, gyors átállás, ami a nőnek szinte meg sem kottyan. Már az ősasszonynak is észnél kellett lennie, ha kivitte az ősgyereket a szabadba, miközben bogyókat gyűjtögetett.

Maya

Egyszer ide figyelt, egyszer oda, máskor a tűzre, megint máskor a bokorból érkező neszekre. Az ősférfi meg vadászott, minden energiájával, koncentrációjával azon volt, hogy elejtse a vadat. Szép is lett volna, ha egy, a szeme sarkában feltűnő ősmókus el tudta volna terelni a figyelmét a közeledő mamutról. El is taposta volna. Ma sincs ez másként, csak épp a dzsungel változott kicsit.
 
Szóval a nő, ha jót akar (a családnak, férfinak és magának is), akkor bizony hagy időt az átállásra a férfinak, akármiről is legyen szó: munkából hazatéréskor, focimeccs után a vacsoránál, összeköltözésnél, gyerekvállalásnál, vitatkozáskor, és még akkor is, amikor úgy néz ki, hogy le akar lépni. Mert ez utóbbi soha nem olyan egyértelmű, mint gondolnánk.   Az ilyen lépéseket a férfiak általában csak kényszerből teszik meg. Kidobják, megfenyegetik, lépre csalják. A nők, persze. Hogy hogyan?

Üdv: Maya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!