Púder Nélkül

2011.02.17. 09:57

A kézilabdás szépségkirálynő a pályán érzi jól magát, nem a kifutón

Az utóbbi években szurkolói klubok alakultak miatta, drukkerek sokasága látogatta azokat a mérkőzéseket, amelyeken pályára lépett. Az egyik legszebb hazai sportoló, a különböző választásokon rendre dobogón végez.

Horog László

Tizenkilenc évesen nemzetközi sorozatot nyert a Cornexi-Alcoa együttesével, az EHF Kupában élen végző együttes húzóemberének számított, a Fradi elleni elődöntő visszavágóján, idegenben tíz gólt szerzett. A folytatásban inkább rendkívüli külsejével, mintsem játékával került a címlapokra. Két szezont töltött külföldön, a nyáron tért haza, Vácra.
 
Öt évvel ezelőtt kézilabdás szépségkirálynő lett, a debreceni gálán az ő fejére került a korona - udvarhölgy lett Szűcs Gabriella és Görbicz Anita -, a közelmúltban pedig a legszebb hazai sportos szépségek között végzett a dobogón. Az úszó Jakabos Zsuzsanna nyert, mögötte Tápai és a wakeboardos Körmendi Petra következett.


  - Nyolc hölgyre lehetett szavazni, végül hárman maradtunk a kalapban. Felvezették az esélyeseket, bejátszottak rólunk egy kisfilmet, majd a műsorvezető kapott egy borítékot és felolvasta a győztes nevét. Mint az Oscar-gálán. Mint nőnek, természetesen jól esik az elismerés. Szerettem volna győzni, ugyanakkor nem bánom, hogy nem sikerült, elég kritikát kaptam már, hogy inkább a pályán bizonyítsak, ne az ilyen szavazásokon. Akiknek fontos vagyok, a családomnak és barátomnak, azoknak úgy is mindig én leszek a legszebb. A többi másodlagos. Amikor szóba kerülök, a drukkerek általában megjegyzik, ő a szép kézilabdázó, szeretném, ha a szurkolók tudatában az lenne, ő a jó kézilabdázó - mondja Tápai Szabina.

 


 
A szavazásokra nem küldi el a jelentkezési lapját, őt jelölik, a szervezők automatikusan felveszik az esélyesek listájára. Azt mondja, rendkívüli külsejéből az életben sok előnye - egy csinos nő számára a világ sok tekintetben egyszerűbb -, a sportpályán inkább hátránya származott, ugyanis akadtak edzői, akik nem vették jó néven, hogy sokat szerepel a médiában, ráadásul nem a játéka, hanem a szépsége miatt. Három cégnek a reklámarca, ami nem hoz rosszul a konyhára, az élsporttal keresett jövedelmét ki tudja egészíteni. Ez mostanában különösen jól jön, mert  munkáltatója, a Váci NKSE komoly anyagi gondokkal küzd.
 
Évekkel ezelőtt, amikor a fehérvári együttessel EHF Kupát nyert, hozzá kapcsolódó szurkolói klubok alakultak az ország több pontján, nézők százai ültek autóba az ország legkülönbözőbb pontjain, hogy közös fotón szerepelhessenek vele, de azóta a drukkerek lelkesedése alábbhagyott. Többször bajlódott sérüléssel, ezért a játéka sem volt kimagasló, valamint külföldön kereste kenyerét, a dán Randers és a francia Brest volt a munkáltatója. Fél éve tért haza, Vácra.

 


 
- Tizenhat évesen mutatkoztam be az élvonalban, egy évvel később - a felnőtt együttesben szerepeltem. Később nem úgy ment a játék, ahogy szerettem volna, nem tudtam megújulni, ezért jött jól a váltás, Skandináviába szerződtem, majd egy év múlva a franciákhoz. Előbbi helyre a húgom is velem tartott, míg Brestben egyedül voltam, hiányoztak a családtagok és a barátok, ezért fogadtam el a váciak invitálását.

A válogatott átlövő, Tóth Tímea távozása óta több időt töltök a játéktéren.
Amikor arról faggatom, a szintén csinos húga, Andrea miként viseli nővére sikereit, elmosolyodik. Közli,  irigységre utaló jeleket soha nem érzékelt a testvérén. Szabina többször szerepelt magazinok címlapján, fotózást is szívesen vállal, ha ez nem megy a kézilabdázás rovására, modellkedni azonban nem akar, a kifutók világa nem érdekli.

 

 

Koreográfus párjával egy éve együtt
 
Az 1984. január 30-án, Kiskunhalason született kézilabdázó korábban csak sportolókkal járt, a kézilabdakapussal, Kovács Róberttel, rövid ideig a válogatott labdarúgóval, Horváth Gáborral, legutóbb pedig a legsármosabbnak választott hazai sportolóval, a kajakos Kucsera Gáborral alkotott párt. Egy éve a Csillag születik produkcióban feltűnt Bad Boyz tánccsapat tagjával, a zenei produkciókban, illetve divatshow rendezvényeken koreográfusként is dolgozó, 29 éves Szabó Tamás a partnere. Egy éve találtak egymásra, nagyon boldogok. Tápai az egyik közösségi portálon kattintott a táncosra, kommunikálni kezdtek, majd rövidesen rájuk talált a szerelem.Tápai Szabina nem titkolja, szívesen vállal különböző fotózásokat, ha ez nem megy a kézilabdázás rovására.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!