Púder Nélkül

2011.02.10. 12:25

SzekérAnya blogja: régi szalmamaci Meseországban

Ahogy belépünk az ajtón, látom ahogy Zizi szeme felcsillan: "hazaértünk."

SzekérAnya

"Halk zene szól, kontyos Anyóka fogad bennünket buggyos blúzban, kötényes hosszú ruhában. Csalogatóan invitál, hogy lépjük csak bátran át e Meseország küszöbét. Nem kell sokat noszogatnia, hiszen Zizi álmélkodva szalad a terem közepére. Könnyek gyűlnek szemembe, hiszen olyan nosztalgia játszóra találtunk, ahol gyermekkorom játékait ismertethetem meg csöpp lányommal. Igen, ott a sarokban, ott ül legkedvesebb szalmamacim - azóta is, ha régiségboltban járok őt keresem, és a kis vasalóm. Emlékszel anya mennyit játszottam vele amíg Te tényleg dolgoztál? És ez a festett faragott gyerekbútor, telistele izgalmas fiókokkal...

Repül az idő, nemsokára vissza kell térnünk a valóságba, az elektromos ketyerék, szuper játékok, a virtuális világ csábításai közé. Néha nem árt, ha visszarepülünk az időben, vagy egyszerűen csak lekucorodunk a szőnyegre beszélgetni..."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!