Púder Nélkül

2011.03.17. 12:48

Dévényi Kathy sminkmester: 10 perc alatt igazi nővé varázsol a make up

A sminkelés nem bonyolult – állítja Dévényi Kathy, Magyarország egyik legnépszerűbb sminkmestere, aki a minap szépségest keretében tartott szakmai bemutatót a sormási István Fogadóban.

Sámel József

A sminkmester több száz zalai hölggyel osztotta meg tapasztalatait. Mint mondta: közel 20 éves pályafutása során rájött, hogy a magyar nők zöme nem tud sminkelni. Ennek azonban sokkal inkább az előző rendszer társadalmi elvárásaihoz van köze, mint az ügyetlenséghez. A szocialista nőideálhoz ugyanis nem igazán passzolt a smink. Kis túlzással bűn volt csinosabbnak és ápoltabbnak lenni az átlagosnál.
– A mai nők többsége egyáltalán nem látta odahaza az édesanyját vagy a nagymamáját sminkelni, éppen ezért nem is volt mit ellesni tőlük – vélekedett a sminkmester, aki szerint reggelente 10–15 perc is elegendő ahhoz, hogy dolgos háziasszonyból igazi nővé varázsolja magát valaki.

– Vallom, hogy nincs olyan szép nő, akit ne lehetne még szebbé varázsolni egy kevéske sminkkel. Ráadásul ezt a fajta reggeli make up-ot maguknak is elkészíthetik a nők, profi sminkeshez akkor érdemes ellátogatni, ha különleges helyre vagy eseményre hivatalos valaki.

Dévényi Kathy úgy fogalmazott: a smink akkor jó, ha nem látszik. Ha egy nőnek például azt mondják, jó a sminked, akkor látszik, hogy kifestette magát. Viszont, ha azt mondják neki, hogy jól nézel ki, akkor vélhetően pont annyi sminket vitt fel magára, amennyi üdévé és sugárzóvá varázsolta.  

Szerző: Pásztor András

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!