Púder Nélkül

2011.03.11. 06:56

Esküvőszervezés féltve őrzött mosollyal

Beatrix menyasszonyi ruhája nem lesz uszályos, mert abban nem tudna táncolni. Zoltán öltönyének színe illik majd a fekete hajú szépség hófehér öltözékéhez.

Kovalcsik Katalin

Valószínűleg előfordulhat olyan helyzet, amikor a leendő házaspár valamelyik tagja feladja. Megelégeli a tervezgetést, a rohangálást, a keresgélést, az elutasítást, a tíz-harminc százalékos előlegeket, amiket annak érdekében kell megtenniük-letenniük, hogy addigi  életük legszebb napja olyan emlékezetes legyen, amilyennek szeretnék. Szabó Beatrix  és  Kovács Zoltán azok közé a  szerencsések közé tartozik, akiket egykönnyen nem borít  ki a zenekar keresgélése, a menüsor kiválasztása, a meghívó tervezése, a  virág-,  asztal- és székdíszek színeinek összehangolása.

- Azt szokták mondani, hogy az ellentétek vonzák egymást, de azt hiszem, vannak kivételek - Zoltán úgy érzi, ők azok. - Mi nem ellentétesek vagyunk, hanem sok dologban azonos a véleményünk, mindent megbeszélünk, ha vannak is konfliktusaink - de alig -, azokat sem cipeljük sokáig, ki- és megbeszéljük egymással.

A pár  egy ideje  gyakorolja az együttélést, de ismeretségük nem nyúlik vissza  évekre.
 -  Határozottan és gyorsan tudunk dönteni minden kérdésben, így a decemberi lánykérés után tudtuk, ha az idén össze akarunk házasodni, minél előbb el kell kezdenünk az  előkészületeket  - folytatta Bea a teendőik felsorolását. 
- A legfontosabb az volt, hogy megtaláljuk a megfelelő időpontot, szinte azzal azonos időben a helyszíneket. Az egyházi szertartás a Prohászka úti templomban lesz, a polgári esküvő Sukorón, a tóparthoz közeli fogadóban. Megfogott bennünket a hely, a kis tó partján áll majd a virágkapu, a sátorban lesz a lakodalom, ahová megtaláltuk az interneten a zenekart is. Azt szerettük volna, ha női hang is szól benne, így keresgéltünk, válogattunk. A  hölgy, Gabriella  nekünk tetsző, erőteljes énekhanggal. Meghallgattuk őket a neten, jól szólnak. Minden korosztálynak lesz zenéje, retro és modern, mivel mi is szeretnénk táncolni.

Mesélték, mindketten salsáznak, Bea egy időben abbahagyta,  de Zoltán elhívta egy salsaklubba. Azóta együtt gyakorolják a latinos,  tüzes salsát, amelyhez alapban is kell egy kis szenvedély, szerelem, tűz, amely még izgatóbbá teszi a táncot. Apropó tánc! A gyertyafénykeringőt nem hagyják ki,  eltáncolják,  nem csupán a nagyszülők kedvéért. A  hagyományosnak tervezett  esküvőjükön a vőfély dolga lesz, hogy játékkal tartsa mozgásban a száz fölötti számú násznépet. Vőfélyt gyorsan kellett választaniuk, mert nagyon kapós, akit ajánlottak nekik. 

A fiatalok határozottsága imponáló,  egymást erősítve  oldották meg az eddigi szervezést, a nehezén túl vannak. Bea ruhája készül, Zoltán  ráér, ismeri a szabót, varratott nála öltönyt, bízik benne.
 - Az  öltönyöm három hét alatt kész, azzal nem kell kapkodni. Jártunk két esküvőkiállításon,  azt mondták divat,  rá akarták beszélni Beát az ekrüszínű ruhára, de nem engedtünk. Az egyiken rám adtak egy öltönyt, tetszett, ahhoz hasonlót varratunk  tojáshéj színben, jól mutatunk  majd együtt - mosolyogtak egymásra mesélés közben. 

Kíséri majd őket  két koszorúslány, de ha akadna még jelentkező, nem utasítanák vissza. A lányok ruhája pink vagy lila lesz, ezt rájuk bízzák. Az esküvő után Mallorca, tenger, napfény, szerelem, aztán jöhet a házasság holtodiglan-holtomiglanja. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!