Púder Nélkül

2011.03.25. 07:22

Tavaszi illatok: nőies, ellenállhatatlan parfümök közül válogathatunk

Az illatok szerelmesei számára az új szezon különleges meglepetéseket tartogat. A tavasz beköszöntével virágos, fűszeres és friss illatkompozíciókkal rukkoltak elő a parfümkészítők.

PLT

 Az új szezonban igazán nőies, ellenállhatatlan parfümök közül válogathat a nő, ám, mint kiderült, nem szabad elsietni a választást sem:

-  Bármilyen illat is tetszik meg valakinek, mindenképp fújjon belőle a csuklóra egy keveset, s barátkozzon az illattal pár órát. A papírra spriccelt parfüm ugyanis egészen más lehet, mint a bőrrel érintkező - hívja fel a figyelmet Farkas Roland fehérvári parfümszakértő. Aki egyébként elárulta azt is, milyen új kompozíciókra számíthatunk idén.

- A friss, nem túl édes illatok közé tartozik a piac legújabb darabjai közül a Nina Ricci Dancing Ribbonja, amely nem épp a visszahúzódó hölgyeknek való. Hasonló újdonság az Escada Taj Sunsetje, amely egy mediterrán gyümölcskosár illatára hasonlít. Érdekessége, hogy a cég parfümrészlegét megvásárolta egy indiai milliomos a kislányának, s talán ez is közrejátszott az új illat jellegének kialakításában. Nem szezonális illatnak szánják a szintén gyümölcsös Nina Ricci Nina parfümjének legújabb darabját, a L'Elixirt is.

Aki jobban kedveli a nőies, fűszeres, édeskés illatokat, az illatolja meg a Paco Rabanne Lady Millionját vagy a Gucci Guiltyt, biztosan beleszeret. Hasonló stílusú még Roberto Cavalli 40. évfordulójára készült Anniversary is - a bonyolult lelkeknek tetszeni fog.


De ha már tavasz, akkor nézzük a virágos jegyű finomságokat is: Donna Karan Womanjét, a Versace Bright Christaljét, valamint az Estée Lauder Pleasure névre keresztelt virágos illatát mintha a tavaszi szél hozta volna magával. Az utóbbi jácintjegyeket tartalmaz, de mintha ibolya is lenne benne, úgy idézi a márciust-áprilist. Tavasziasan édes illat még a Mexx magneticje is. Aki a vizes, kékes illatokat kedveli, az Dolce & Gabbana Light Blue-jában nem csalódhat, de az Armani Acqua di Gioia parfümje is a mediterrán tengerre emlékeztet, ahogy a Mexx Pure Life-ja is. A púderillat kedvelői idén is viselhetik Bulgarit, az Omnia Crystalline a stílus egyik legkellemesebb képviselője.

Találjuk meg a hozzánk illő parfümöt

Akárcsak egy elegáns ruhadarabot, egy illatot is tudnunk kell viselni... Szakértőnk tanácsai talán segítségül szolgálnak ahhoz, hogy megtaláljuk a hozzánk illő parfümöt.

– A tavasz beköszöntével a virágillatok igen népszerűek – mondja elöljáróban Vas Krisztina, egy zalaegerszegi parfüméria üzletvezetője – , egyre keresettebbek azonban az édes, fűszeres esszenciák, a púderes alapillatok pedig reneszánszukat élik. Krisztina elárulja, hogy a parfümkészítő cégeknél ma már jól bevett szokás egy-egy klasszikus parfüm illatanyagának megváltoztatása, könnyebbé, frissebbé, úgy mond „tavaszosabbá” tétele, de véleménye szerint ezek az esszenciák borsos áruk miatt inkább csak a biztos egzisztenciával rendelkező hölgyek körében népszerűek.

– Ma már lehetetlen általánosítani, hogy melyik korosztály, milyen illatot részesít előnyben – jegyzi meg az üzletvezető –, hiszen míg korábban csak az érettebb hölgyek keresték a fűszeres illatokat, addig ma már a fiatalok úgykörében is igen népszerűek.

Megtudtuk, hogy az emberek, sokszor a reklámokból megismert újdonságokat keresik, és bátrabban kísérleteznek. Vas Krisztina végezetül még hozzáfűzi, hogy bármilyen parfüm mellett is döntünk, bátran merjük vállalni egyéniségünket. 

Parfümtanácsadás a parfumeure-től

Szerzők: S. Töttő Rita, Magyar Nóra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!