Púder Nélkül

2011.04.04. 08:26

Mellőzné a médiacirkuszt Szíj Melinda

Olyan lett, amilyennek elképzelte, amilyet szeretett volna, mondta első, debütáló lemezéről Szíj Melinda. A korongot nem a vájtfülüknek, hanem a vájtlelkűeknek ajánlja, így Mester Tamás nem kap tiszteletpéldányt, de Friderikusz Sándort meglepi eggyel köszönetképpen.

Matolcsi Renáta

Nyugodtan és kerek mondatokban beszél, visszafogott, de úgy tűnik, tudja, mit akar. Első albuma, a Foltos úton kapcsán beszélgetünk, mint mondja, egy évvel ezelőtt álmában sem gondolta volna, hogy a saját nevével egy lemezt fog majd tartani a kezében.

- Köszönöm, tényleg jól érzem magam, jelentős állomás ez az életemben és szakmai téren is. Örömteli pillanat, nem gondoltam volna, hogy idáig eljutok. Eléggé felfoghatatlan még mindig, hogy ennyi ember szeretetét, bizalmát élveztem a műsor alatt és élvezem most is, ez kimondhatatlanul nagy dolog. Hálám jeléül is ajánlom nekik ezt a lemezt.

Melinda ezúttal meglepően jól bírja az újságírók rohamát, az egész napja interjúzással telik. Ez azonban egy kivételes alkalom, mert a hétköznapjai ugyanúgy indulnak, mint tavaly ilyenkor: munkába siet, majd hazaérve ellátja a családját.

- Az életem annyit változott, hogy országos ismertségre tettem szert. Most háromfelé élem az életem, teljesítenem kell a munkahelyemen, otthon és a színpadon. Nem adtam fel a polgári állásomat, és nem is áll szándékomban. A családom nagyon fontos, és énekesnőként is szeretnék helyt állni. Ez nagyon nehéz, de mértéktartással menni fog, hiszen egészségileg is bírni kell. Vannak koncertek kilátásban, de csak annyit vállalok, amennyit bírok, amennyire időt tudok szakítani. Tart, ameddig tart.

A Megasztár alatt saját magával folyton békétlen Szíj Melinda azért egy valamivel elégedett.
- A lemezem olyan lett, amilyennek szerettem volna. A Melindás világot tükrözi: melankólikus, tűnődő, meditatív, gondolkodó. A címe Foltos úton, ez azonban többszörösen áthallásos, nem szó szerint kell értelmezni, hanem áttételesen. Egy jól körülhatárolt dramaturgia szerint van felépítve, feldolgozások és egy saját szám is található rajta, aminek a szövegét és a zenei alapját is én írtam. A lemezen művészi példaképem, Barbra Streisand dalait és musicalrészleteket énekelek, illetve vannak magyar dalok Révész Sándortól, az LGT-től, és egy duett Balázs Fecóval. Az üzenetet pedig, amit hordoz, rábízom a hallgató értelmezésére.

Az azonban, ha nem is bír üzenet jelleggel, de érdekes, hogy míg az énekesnő Friderikusz Sándort megajándékozza egy tiszteletpéldánnyal, Mester Tamásra nem gondolt, mert mint mondja a lemezt nem vájtfülüeknek, hanem a vájtlelkűeknek ajánlja.
- A zsűriben Friderikusz Sándor volt az, aki emberileg végig mellettem állt, támogatott, erőt adott, és az is nagyon megtisztelő volt, hogy eljött az első koncertemre.
Ezt a választ hamar le is zárja, ám amikor megkérdezem, mi az ami nagyon nem jó, azonnal rávágja: - A médiacirkusz, azt nagyon mellőzném. Tudom, hogy a felhajtás része a dolgoknak, de van, amkor a bulvárból nekem már túl sok. Lenyomják az emberek  torkán, akkor is ha kell nekik, akkor is ha nem. Leginkább úgy tudok védekezni, hogy el sem olvasom ezeket a cikkeket, nem kommentálom, nem magyarázkodok. Próbálok a lényegre koncentrálni, az érdemi, szakmai részre.

Szerző: Matolcsi Renáta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!