Púder Nélkül

2011.05.14. 10:49

By Me: elegáns Hrivnák Tünde 2011-es tavaszi-nyári kollekciója

Egyéniség és elegancia – ez a jellemzője a Hrivnák Tünde divattervező álmodta ruhadaraboknak, amelyeket a napokban ismerhettünk meg a Budai Várban, a Magyar Kultúra Alapítvány Székházának patinás épületében tartott Változás című exluzív divatbemutatón.

Osváth Sarolta

A fiatal tervező 2011-es tavaszi-nyári 80 darabos By Me kollekciójának sikerét nem bízta a véletlenre, a bemutatóra hírességeket hívott vendégül: erre az estére Pataki Zita, Bánhidi Petra, Polyák Lilla és Homonnay Zsolt is modellszerepbe bújt. 

A 2011-es tavaszi-nyári női és férfi öltözékek művészien ötvözik az idei divattrendeket és a hagyományokat: gyönyörű, kézzel hímzett magyar motívumok díszítik a ruhadarabokat, különleges egyediséget kölcsönözve viselőjének. A tervezőnő korábban is szívesen építette modelljeit a fekete-fehér kontrasztjára, az idén azonban bő teret kaptak a vibráló, élénk színek is. A tavaszi-nyári kollekció jellemzően kecses, nőies vonalvezetésű, mégis  tiszta, egyszerű stílusát  Hrivnák Tünde az építészetből merítette, a klasszicista épületek korlátainak, oszlopainak jellegzetes vonalai az anyagok redőzésében, a gömbölyű ívek pedig a ruhák vonalvezetésében vagy mintázatában köszöntek vissza. A klasszikus eleganciának  a ruhákon megjelenő kézi hímzésű magyar motívumok adták meg az egyediségüket, tökéletes összhangot teremtve a finom esésű darabok trendi szabásvonalaival.

A 2011-es divatban is hódítanak maxiruhák, maxiszoknyák, valamint a magasított derekú, kicsit bővebb szárú nadrágok is. 

- Szép ruhát csak szép anyagból lehet varrni – hangsúlyozta a tervező. A szép anyagokat elég szokatlan párosításban láthattuk: gyapjú alapú farmert tiszta selyem santunggal, csipkével házasítva, majd feltűntek a kifutón az áttetsző anyagok is, köztük például az organza, amely az idei nyár slágere lesz. Az idei szezon legtrendibb színei a matrózkék, a levendula, az egzotikus pink, lime, és a zöldnarancs.

Szerző: Osváth Sarolta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!