Púder Nélkül

2011.05.13. 05:28

Ha elmegy a hajó: a tartós kapcsolat nem a távolságokon múlik

Király Enikő három kislány édesanyjaként szeptemberben tért vissza imádott foglalkozásához, hölgyeket varázsol széppé, fodrász. A férje nyaranta kevéske időt tölt velük, ha látni akarják, mennek utána.

Kovalcsik Katalin

- Javítottál  vízcsapot?
Király Enikőt nem lepte meg a kérdés. Arra akartam kilyukadni, hogy vajon a férje távollétében - egész nyáron dolgozik a Velencei-tavi sétahajókon, korán indul, későn érkezik - hogyan képes megbirkózni a problémákkal.
- Szerencsére nem volt rá szükség  - mosolygott Enikő -, de vannak dolgok, amelyeket jobban meg tudok oldani, mint a férjem. Ezzel biztos, mások is így vannak. Nyáron, ha van időnk - eddig otthon voltam az ikrekkel -,  kivonatoztunk  a férjemhez  a tóra, felültünk a hajóra,  legalább láttuk munka közben.

Enikő  vendége bólogatott - milyen a véletlen! -, kiderült,  kamionosfeleség, a férj, a családapa tartós  távollétének minden tapasztalatával bír.  Egyedül kell intézni a hivatalos ügyeket, hiszen amikor hét végén a férj kiszáll a fülkéből - hozza a szennyest, pakolja  a tisztát -, otthon akar ülni, kertészkedni. Kedve sincs kimozdulni. Az ismerős képleten nevettünk:  a feleség által elvégzett feladat után a férjnek mindig vannak ötletei, mit, hogyan is kellett volna tenni.

A telefonos családi élet buktatóit is megbeszéltük, megállapítottuk, úgy is lehet veszekedni. A kamionosfeleség néha olyan, mint egy elvált asszony, aki arra vár, hogy felbukkanjon a párja.
- Nálunk nem ennyire durva  a helyzet - folytatta Enikő. - A  családi eseményekre együtt megyünk, szabadságot kér. Az is könnyebbség, hogy  télen, amikor nincs idegenforgalmi szezon, nem kell sokáig távol lennie Miklósnak.

Enikővel együtt a családban négy lány uralja a terepet. Nagy Eszter, Melinda  és  Noémi a szülők, nagyszülők büszkeségei. Tízévesek, de édesanyjuk csak tavaly szeptemberben tért vissza a munkájához. Amikor megtudták, hogy három gyerek születik egyszerre, Enikő szinte fel sem fogta, a férje kicsit kétségbeesett. Akkor volt a baj, amikor elindultak.
- A játszótéren háromfelé szaladtak, szükség volt a  barátnőim segítségére - emlékezett Enikő, miközben a lányok fotóit nézegettük.  - Szerettem otthon lenni, mert azt gondolom,  egy anya azért van, hogy amikor apa megáll a ház előtt a három gyerekkel, hazahozza őket, benyomom a mikrógombot, akkor kitálalom eléjük az ebédet,  a vacsorát. A szakmámat imádom, de szükség van arra, hogy  dolgozzak. Amikor kezdődik az iskola, kilenc pár cipőt kell venni egyszerre.  El tudod képzelni, mit jelent?!  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!