Púder Nélkül

2011.05.20. 14:40

Most sem kéne abbahagyni: Kovács Kati az EFOTT-on

A fiatalok a régi nagy előadók slágereire is szívesen buliznak: míg a Szigeten Balázs Klári és Korda György, addig az egyetemisták legnagyobb összejövetelén, az EFOTT-on, Kovács Kati és Csepregi Éva énekesnők szórakoztatják majd azokat, akik minimum a gyerekeik lehetnének.

Matolcsi Renáta

Július 12-17. között rendezik meg idén az év legnagyobb hallgatói buliját, az eseménynek Szolnok-Tiszaliget ad helyet. Ahogy az manapság divatos, lesz 0. nap, ekkor Gönczi Gábor műsorvezető zenekara, a Smile ad koncertet számos vendéggel kiegészülve. 

- Az idén 20 éves születésnapját ünneplő zenekarunk először lép fel az EFOTT-on. A különleges alkalomra egy egészen egyedülálló koncerttel készülünk. Olyan kiváló sztárelőadók csatlakoznak hozzánk egy-egy szám erejéig, akik egymástól egészen eltérő zenei műfajokat képviselnek a könnyűzenei életben. Így Mr. Mizu kultikussá vált zenéjét ezúttal „rock happymetal orchestra” stílusban adjuk elő, de vendégünk lesz Haddaway, Kovács Kati, Vastag Csaba, Király L. Norbi, Ganxsta Zolee és az Animal Cannibals is – mondta el az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón Gönczi Gábor, aki megtiszteltetésnek tartja, hogy színpadra állhat Kovács Katival. Elárulta azt is, édesapja az énekesnő nagy rajongója, és amikor megemlítette neki a közös produkciót, nagyon büszke volt a fiára.

- Már a tavalyi bulin is nagyon jól éreztem magam, így megtiszteltetés, hogy idén újra meghívást kaptam – mondta el lapunknak Kovács Kati. - A tavalyi fesztiválon úgy éreztem,  mintha visszamentem volna az időben egy jó harminc évet, a saját fiatalkoromba. A színpadon elfelejtettem, hány éves is vagyok valójában, olyan érzésem volt, mintha én is közülük való lennék. Meghatódtam, hogy ezek a fiatal lányok és fiúk velem együtt éneklik a slágereimet. Ez óriási meglepetés számomra, hiszen évtizedekkel ezelőtt remélni sem mertem volna, hogy ilyen sikeresek lesznek a dalaim ennyi évvel később is. Nagyon büszke vagyok, azt hiszem, elégedett lehetek ezzel a karrierrel.
- Természetesen sokat köszönhetek azoknak a mai, szárnyaikat bontogató énekeseknek, akik most is előveszik a dalaimat. Gondolok itt például Takács Nikolasra és Caramelre. Előbbivel az X-Faktorban adtuk elő közösen a Ha legközelebb látlak című nótát, utóbbi pedig A Nagy Deuttben énekelte Trokán Nórával a Most kéne abbahagyni című dalom. Az egyetemisták és főiskolások fesztiválja ráadásul arra az időszakra emlékeztet, amikor én is rendszeresen buliztam a Műszaki Egyetem legendás klubjában, az E-klubban – tette hozzá az örökifjú énekesnő.

Hazánk legrégebbi kulturális- és könnyűzenei fesztiválján olyan nívós hazai zenekarok lépnek fel, mint a Tankcsapda, a Quimby, Haddaway, a Kiscsillag, a 30Y, az Irie Maffia, a Pál Utcai Fiúk, a Neo, a The Kolin, a Carbonfools, a Csík zenekar, a Vad Fruttik, a Heaven Street Seven, Csepregi Éva, az Animal Cannibals, Kovács Kati, az Ámokfutók.
Ott lesz Dévényi Tibi bácsi, aki az előző évekhez hasonlóan örökzöld zenéivel és pontos labdáival várja a fiatalokat, de a Tisza partjáról nem hiányoznak majd a Dumaszínház olyan nagyágyúi sem, mint Kiss Ádám vagy Kovács András Péter.

Szerző: Matolcsi Renáta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!