Púder Nélkül

2011.05.01. 05:31

Szépülni soha sem késő - arctornával!

Ugyan ki ne szeretne fiatalabb, szebb arcbőrt vagy csak egyszerűen minél tovább megőrizni fiatalos vonásait? Az arctorna segítségével, csodaszerek felhasználása nélkül, önerőből is elnyerhetjük az örök fiatalságot...

Magyar Nóra

– Az arctorna egy természetes szépítőszer – jegyzi meg elöljáróban Illésné Simon Ildikó okleveles arctornatréner –, hangulatjavító és önbizalom építő egyaránt. Mint mondja, a módszer kitalálója, Bojtor Márta, volt rádió-, és tv-riporter, újságíró, egy élettanprofesszor segítségével kutatta az izmok működését és kísérletezte ki, a mintegy 200 gyakorlatból álló technikát.

– A különféle gyakorlatoknak köszönhetően a meglazult részeken feszesebbé válik és nő az izomtömeg, ennek köszönhetően pedig a bőr is kisimul – magyarázza a módszer lényegét Ildikó, majd felhívja arra is a figyelmet, hogy a rendszeres arctornának a bőrfeszesítésen kívül más, pozitív egészségügyi hatásai is vannak: – Mivel serkenti a vérkeringést és javítja a fejbőr vérellátását, a hajhagymák működését is jótékonyan befolyásolja  és csökkenti a hajhullást. Emellett a jobb vízellátásnak köszönhetően feszesedhet az arcbőr, és a szemet érintő gyakorlatok hatására pedig a látás is javulhat, annak romlása pedig lelassulhat. A technikát ajánlott már 30 éves kortól elkezdeni, hiszen, mint Ildikó mondja, ekkor még a ráncok kialakulása megelőzhető. Hozzáfűzi, hogy arcunk tornázatásával idősebb korban sem késő foglalkozni, hiszen bőrünket még ekkor is feszesebbé, simábbá tehetjük.


– Már három hét múlva érezzük az eredményt – biztat mindenkit Ildikó–, három hónap elteltével pedig a környezetünktől is folyamatosan kapjuk az elismerő bókokat. Arra azonban külön felhívja a szakember a figyelmet, hogy az arctorna a jótékony hatását csak megfelelő vízfogyasztás mellett fejti ki, hiszen, az izmok 75 %- ának is a víz az alkotó eleme.

– Az arctorna nemcsak megfiatalítja arcvonásainkat, de az arc reflexpontjain keresztül az egész testre kifejti jótékony hatását. Mindenkinek ajánlott, hiszen szépülni sohasem késő. Az alábbi gyakorlat a nem kívánt toka eltüntetésére alkalmas: Nyújtsuk ki a nyelvünket, majd húzzuk vissza. Ilyenkor megfeszül a nyak, az izmok elernyednek. Fokozhatjuk a hatást, ha a fejünket is billegtetjük közben. Ugyanígy pödörjük fel a nyelvünket, nyomjuk a szájpadlásunkhoz, majd vissza és újra. Az is eredményes lehet, ha a felpödört nyelvünket a szánk két zugában dugjuk ki, majd húzzuk vissza vagy középen dugjuk ki és onnan húzzuk vissza. Tartsunk szünetet a gyakorlatok között és ne erőltessük túl az izmainkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!