Púder Nélkül

2011.06.03. 05:37

Kőkemény modellsors: nem elég a tökéletes alak

Hosszú combok, tökéletes alak, rezzenéstelen arc és acélsodrony teherbírású idegek. Többek között e tulajdonságok birtokában kell lennie azoknak a lányoknak, akik a kifutókat szeretnék meghódítani.

Benedek Bálint

Az egyhetes Venus Topmodell versenyt nyolc évvel ezelőtt indította útjára Dél-Olaszország egyik neves rendezvényszervező társasága. A fiatalok körében népszerű megmérettetést Közép-Európában már évek óta az egyik magyar székhelyű modellügynökség koordinálja. Ezzel a hazai amatőrök előtt újabb lehetőség nyílt arra, hogy külföldön is kipróbálhassák magukat.

A szépségversenyekkel ellentétben egy modellversenyre nem nevezhet bárki, hiszen ebben az esetben szigorú követelményeknek kell megfelelniük a hölgyeknek, így a jelenlegi több, mint 20 tinédzser alkotta mezőny tagjainak is. – Kizárólag 170 centiméter feletti magassággal rendelkező, nyúlánk, ám arányos testalkatú lányokat vártunk – fogalmazott Csendes Ildikó főszervező. – Továbbá csak 13- 24 év közötti, alapvetően jó mozgáskultúrájú és ritmusérzékű amatőr, még nem a modellkedésből élő fiatalok jöhettek szóba.

Csendes Ildikó hozzátette: arra is figyelniük kellett, hogy a jelentkező biztosan nőnemű legyen, hiszen az évek alatt találkoztak már nemátalakító műtéten átesett férfivel.

A zalakarosi elődöntőre a lányokat Pécsett, Kaposvárott, Szegeden, Debrecenben, Sopronban, Miskolcon, Budapesten, Nyíregyházán és Kecskeméten válogatták ki. Az ötnapos táborban búcsúra kényszerült néhány résztvevő, így alakult ki a gála 15 fős mezőnye. S bár az eredeti tervek még arról szóltak, hogy a sminkesek, a fodrászok és a stylistok is összemérik a tudásukat, nevező hiányában ezt törölték a programból. Az indulók persze nem maradtak szakértő kezek nélkül: a nagykanizsai Szokol Kata és szépészeti csapata minden fotózás előtt készenlétben állt. A gála napján fullasztó hőség várta a lányokat, akiket ez egyáltalán nem zavart, hősiesen gyakorolták az est koreográfiáit a szálloda medencéje körül. Sokáig nem készülhettek, ugyanis egy hirtelen felhőszakadás elmosta a szabadtéri programot.

– A modell nem esik kétségbe, mindig az adott helyzethez alkalmazkodik – mondták egybehangzóan a lányok.
– Nagy az egyetértés köztünk, egy hét alatt összecsiszolódtunk – vette át a szót a 17 éves szolnoki Kollár Nikolett, akit szülei kísértek el a versenyre. – Sokat jelent a családom támogatása, ettől pedig az önbizalmam is megnőtt. Egyébként Nikolett elárulta, hogy Szolnokon abban az utcában élnek, ahol a híres topmodell, Debreczeni Zita is nevelkedett. Lehet valami az ottani levegőben, ugyanis az utcai ruhás, a bikinis és az estélyis bevonulást követően a szakértőkből álló zsűri Nikolettet is továbbjuttatta, ahogy rajta kívül a 16 éves kaposvári Balázs Kíra, a 20 éves budapesti Toronyi Zsuzsanna, a 14 éves salgótarjáni Földi Anett és a szintén 14 éves debreceni Berei Roberta is lehetőséget kap arra, hogy az olaszországi döntőben neves divattervezők ruháiban is pózolhassanak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!