Púder Nélkül

2011.06.23. 12:19

Szőke hölgy talárban: Sztojka Ivánt védi a Cozma-perben Kereszturi Mónika

Vonzó, mutatós, szőke, tetejébe okos is. Kamerák kereszttüzében dolgozik mostanában, ám nem a szépsége okán. A Cozma-ügy harmadrendű vádlottját védi dr. Kereszturi Mónika.

Simon Erzsébet

Fotósok, kamerás emberek fegyvere szegeződik rá, amint belép a tárgyalóterembe.  Ő az egyik ügyvédje Sztojka Ivánnak, annak a férfinak, akit másokkal együtt több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérletével, s maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés kísérletével vádolnak. Az enyingi roma  a harmadrendű vádlott abban a perben, amelyben a veszprémi kézilabdás, Marian Cozma gyilkosát keresik. De hogyan is kerül a csinos szombathelyi ügyvéd a nagy visszhangot kiváltó ügybe?

Két eljárás van folyamatban a 2009 februárjában történt tragédia kapcsán - kezdi a történetet dr. Kereszturi Mónika.  Garázdasággal 25 embert, emberöléssel ötöt vádolnak. Az előbbi eljárás egyik gyanúsítottja a szombathelyi börtönben volt előzetes letartóztatásban, a felesége hívott föl, s kért fel a férje védelmére. Ezt követően hatalmazott meg Sztojka Iván, később még egy vádlott kért fel a védelmére, úgyhogy most már a két eljárásban három ember a védencem.

A sajtó mindvégig nagy érdeklődéssel kísérte a nyomozást és a bírósági eljárást is, így Mónika is a figyelem középpontjába került.  Egyfelől a védence  miatt, másrészt azért, mert a tárgyalásokon arról tett tanúbizonyságot, hogy az ügy minden apró részletét ismeri, a több órás perbeszéd során pedig részletesen megindokolta, miért is kéri védence felmentését. 



Igyekszem cáfolni a szőke, csinos nőkről keringő ostobaságokat.  Mintegy 18 ezer oldalnyi iratot tanulmányoztam aprólékosan, szinte kívülről megtanultam, hogy minden vádpontra megfelelő választ tudjak adni. Védőtársammal, dr. Drescher Ivorral biztosak vagyunk abban, hogy Sztojka Iván ártatlan. Ma ítélet születik a perben, nagyon várjuk a verdiktet.
 
Mónika 49 éves, magas, vékony, mutatós, vonzó hölgy, tudja, hogy a bulvársajtó érdeklődése részben a külsejének is szól. Kapott is ajánlatot fotózásra, amit persze elutasított, mondván, nem egyeztethető össze a hivatásával. Továbbra is a munkája révén kíván érvényesülni, semmint a külseje által.
 
 
Továbbra is kedvelt  munkája révén kíván érvényesülni Dr. Kereszturi Mónika talárban. A divatos öltözködésről az ügyvédnő úgy vélekedik: nem kell mindig a legutolsó trendet követni. Egy nő legyen tisztában azzal, mi áll jól neki.


AZ ALKATÁT A  GÉNEKNEK KÖSZÖNHETI

Sokan kérdezték, mi a titka, hogy jól tartom magam. Nincs titok, s valójában nem sok mindent teszek azért, hogy így nézzek ki. Egyfelől a géneknek köszönhetem az alkatomat, másrészt talán annak is, hogy fiatal koromban röplabdáztam, a kemény edzések megtették a hatásukat. Ma már nincs időm sportolni, szépségszalonba sem járok, az arcbőrömet ezer éve babakrémmel táplálom, és sminket is alig használok. Alkoholt nem iszom, a lehetőségekhez képest ügyelek az egészséges étrendre. Szeretek főzni, egyetemista fiam s a párom azt mondja, tudok is...

Cozma-per: életfogytiglan Raffael Sándornak és  Németh Győzőnek

Raffael Sándor és Németh Győző első- és másodrendű vádlottakat bűnösnek ítélték, életfogytig tartó fegyházbüntetést szabott ki rájuk a Veszprém Megyei Bíróság június 23-án, csütörtökön. Sztojka Iván, szintén bűnös, 20 év fegyházbüntetést kapott. Az első fokú ítélet indoklása közben három vádlott is rosszul lett. Az ítélet nem jogerős - számol be laptársunk, a Napló.

A bírósági folyóson nyilatkozott Sztojka Iván ügyvédje, aki jelezte, hogy mindenképpen fellebbeznek. Nem értenek egyet az ítélet indokolásával, mert szerintük a bíróság a vádirati tényállást fogadta el teljes mértékben. Dr. Kereszturi Mónika kérdésre válaszolva elmondta, hogy elhangzott olyan kijelentés is, miszerint Sztojka Iván kárt tesz magában az ítélet miatt - számol be a Napló tudósítója.

A Napló beszámolója a tárgyalásról itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!