Púder Nélkül

2011.07.07. 20:00

300 millióért hagyják alázni magukat a luxusprostik

A napokban robbant a hír, hogy őrizetbe vettek több személyt üzletszerű kerítés gyanújával. Az ok: lányokat közvetítettek gazdag, főként arab sejkeknek a világ több pontjára.

Matolcsi Renáta

Az egyik legkeresettebb magyar luxusprostituált vallomásai alapján két könyvet is írt Szalai Vivien. Az írónő tabukat döntögető írása lerántotta a leplet egy olyan világról, amelyről eddig senki sem mert beszélni. Vajon megéri testi és lelki kínokat elszenvedni sok millióért? Szalai Viviennel beszélgettünk.



- Durva dolgokat hallani arról, hogy ezeknek a lányoknak miket kell csinálniuk. Ön részletesen leírja ezeket. Mennyi a valóságalapja és mennyi a fikció a könyveiben?

- A Drága kéjnek ugyanúgy körülbelül a kilencven százaléka valóságos, mint első könyvemnek, a Hamis gyönyörnek. A szituációk, az események, a szexuális aktusok teljes mértékben megfelelnek a valóságnak, de tudni kell, ez egy zárt világ. Csupán a férfiak külsejére vonatkozó bizonyos személyiségjegyeket változtattam el, hogy könyvem főszereplője megőrizhesse a munkájához szükséges diszkréciót. A legnagyobb különbség a luxusprostituált és az utcán lévő prostituált között az árkategória. A luxuslányok igen nagyban „játszanak”, óránként ezer eurót keresnek, sőt, a külföldi, dubaji, tel-avivi, párizsi vagy londoni utak során ennek a sokszorosát kapják.

Természetesen, hogy egy nő ennyi pénzt elkérhessen egyetlen vele töltött óráért, számos feltételnek kell megfelelnie. Gyönyörűnek, tökéletes alakúnak, hibátlan bőrűnek, izgatónak kell lennie, s az árat növeli, ha híres, vagy ha szerepelt valamilyen férfimagazin címlapján. A luxusprostituáltak nem közönségesek, nem járnak feltűnő, vagy túlságosan kihívó ruhákban, finom, elegáns, és szép játékszerek gazdag férfiak számára. Több nyelven beszélnek, s akár társaságban is meg lehet jelenni velük. Nem látszik rajtuk, hogy a testükből élnek.

- Mi a legerősebb motiváció ezeknek a nőknek az életében: a pénz, a luxus? Mennyit keresett ezzel például az ön főszereplője?

- A legfőbb motiváció a pénz és a luxusélet természetesen. Igaz, én beszéltem olyan lánnyal is, aki állította, hogy ő élvezi. Ezt mondjuk, bajosan tudom elhinni A luxusprostituáltak tényleg jól keresnek. A főszereplőm azt mondta, évi háromszáz millió a fizetsége. Persze ez rengeteg pénz, én mégis azt mondom, azoknak a történeteknek az ismeretében, amiket én hallottam a főszereplőmtől, azt mondom, még ezen az áron sem éri meg, hogy egy nő ennyire hagyja magát megalázni.

Lelketlen, szívtelen, szánni való árucikké válnak, minden társas, emberi kapcsolatuk elveszik, a társadalom örökre megbélyegzi őket. Sokak fertőzéseket szednek össze, nem lehet gyerekük, a boldog, családi légkör vagy a szerelem elérhetetlen távolságba kerül. Én azt gondolom, soha nem tudnak már rendes életet élni, még ha ők eleinte azt is hiszik, hogy sikerülhet.

- Mi a véleménye arról, hogy a fiatal lányok sokszor idolként néznek azokra a nőkre, akik a testükből élnek?           

- Mindenképpen egy olyan problémáról van szó, ami nagyon égető és sokakat érint, sokkal több lányt, mint azt az ember gondolná. Nagyon sok fiatal huszonéves szép, jó alakú lány van olyan helyzetben, hogy még nincs diplomája, de esetleg már van diákhitele, vagy vannak álmai: szép ruhák, autó, vagy egy lakás kezdőrészletének befizetése, és nagyon sok szülő nem tudja a gyerekét elindítani ily módon az életben. 

Ráadásul a médiában, a különböző női magazinokban ott mosolyognak ezek a fiatal lányok a többszázezres ruhákban, tökéletes sminkben, frizurában. Azt gondolják, az életük nem is szól másról csak a partikról, a csillogásról, a gondtalan életről. Ott állnak a nagy kérdéssel, hogy mindezt miből és hogyan oldják meg. Sajnos, látszólag a legegyszerűbbnek tűnik ez az út, és azt mondják maguknak, hogy „csak pár alkalmat bevállalok, elmegyek például Dubaiba”. Először csak egy hétre utazik ki, ezeket egyébként hirdetik az interneten, nem is kell nagyon utána járni. Sokan arra gondolnak, hogy „csak pár év és megteremtem azt, ami nagyon kell, aztán elfelejtem, megszerzem a diplomám, férjhez megyek és minden szép és jó lesz”. Csak ez nem így működik.

Mint már mondtam, nem lehet kiszállni, ezek a lányok testileg-lelkileg nagyon megsérülnek. Nyilvánvaló, hogy a felső tízezer köreiben ők nem „boldogulnak”, abból a rétegből egy férfi sem fogja őket feleségül venni, egy árufeltöltő - már bocsánat a példáért - pedig nem képes biztosítani számukra luxuséletet.


Szerző: Matolcsi Renáta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!