Púder Nélkül

2011.07.08. 09:28

A természet segít nekünk

A napkárosodás tüneteit otthoni módszerekkel is megpróbálhatjuk enyhíteni. Akinek leégett az arca, forduljon a természethez segítségért.

S. Töttő Rita

Fényvédő használata nélkül manapság a normál bőrűek is tizenöt perc alatt leéghetnek a napon. Ha nem komoly a baj, és nem hólyagosodott fel a bőr, akkor próbálkozhatunk direkt erre a célra gyártott krémekkel vagy akár a természethez is fordulhatunk segítségért. Nagyanyáink bevált receptje a kefír vagy a joghurt, amelyet pakolásként alkalmazva hűtjük, hidratáljuk a megviselt bőrt.  A gyulladást a körömvirágból készített borogatás vagy koncentrált krém is csökkentheti, de természetesen a kamillavirág is jótékony hatással lehet a leégett bőrfelületre.


Ha fekete vagy vörös teafilter van otthon, csersavtartalmánál foga, beáztatva az is jó hatással lehet az égésre. Az aloe vera gél, illetve néhány letört aloe vera levél nedve is hatásos lehet, de nem árt tudni, nem pirosodik-e ki tőle a bőrünk túlzottan. Pakolásnak uborkát vagy reszelt krumplit javaslunk, tejszínnel keverve.
A napégette bőrt újra kell hidratálni, használjunk ezért gazdagon hidratáló pakolást és arckrémet, viszont a zsírosító, esetleg szárító hatású termékeket mindenképpen kerüljük, mert tovább rontjuk bőrünk állapotát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!