Púder Nélkül

2011.07.28. 13:58

A zsír ellenségei

Nem kell minden ízletes étekről lemondaniuk azoknak sem, akik szeretnének jó formában maradni.

Péter Gyöngyi

Érdemes előre átgondolni, mikor milyen étellel csillapítja éhségét az ember, így elkerülheti, hogy korgó gyomrának engedve az első útjába kerülő étket behabzsolja. Ráadásul léteznek olyan fűszerek, élelmiszerek, melyeknek alacsony a kalóriatartalmuk, egészségesek is és serkentik az emésztést. Célszerű efféléket csomagolni.


A pulykahús például rengeteg fehérjét tartalmaz, viszont kevés zsír van benne, könnyen emészthető és hosszú időn át biztosít számunkra energiát, vagyis elfogyasztása után nem éhezünk meg olyan gyorsan. A bazsalikom, a chili, a fokhagyma vagy éppen a sáfrány is felgyorsítja az emésztést. Előnyös az ananász, a hal, a zeller fogyasztása és persze az is jó, ha olívaolajat használunk inkább. 

Szerző: Péter Gyöngyi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!