Púder Nélkül

2011.07.22. 13:55

Keleti Andrea: a konyhakő a táncparkettem

Versenytáncosként ismerte meg az ország, azóta zsűrizett tehetségkutató műsorban, száműzték a dzsungelbe, írt szakácskönyvet, jó ideje pedig reggelente köszönti a tévénézőket az RTL Klub csatornáján. Keleti Andrea nem tagadja, még most is tanulja a szakmát, ám a nézők pont azt szeretik benne, hogy mosolygósan, könnyedén beszélget, amibe időnként még egy bájos baki is belefér.

Matolcsi Renáta


- Hogyan került a Reggelibe?

- Egy szép napon felhívtak és megkérdezték, hogy mit szólnák hozzá, ha én lennék a Reggeli egyik műsorvezetője. Természetesen nagyon-nagyon örültem a felkérésnek és azóta is nagy lelkesedéssel tanulom ezt a szakmát, ami, meg kell mondjam, egyáltalán nem könnyű! Számomra talán az a legnehezebb, hogy betartsam és az interjúalanyokkal is „betartassam” a szigorú időbeosztást. Emellett persze folyamatos kihívás, hogy egyszerre száz dologra kell figyelni: összeszedetten megfogalmazni a felkonferálandó témát, a megfelelő kamerába nézni, odafigyelni a szerkesztő útmutatásaira és még sorolhatnám. Szerencsére a stáb minden tagja elképesztően segítőkész, ahogyan a műsorvezető társak is. A nézők pedig – a visszajelzések alapján – a kedves kis bakikkal együtt is nagyon szeretnek.

- Milyen váltásban láthatják a nézők, és mit csinál, amikor nincs adásban?

- Most igen hektikus a dolog, mivel nyár van. Én egyébként is úgynevezett beugró műsorvezető vagyok, ami azt jelenti, hogy akkor jövök, amikor a „nagyok” éppen más műsort csinálnak. Általában Barabás Évivel vagyok váltásban. Várhatóan az ősz ugyanolyan mozgalmas lesz, mint az elmúlt időszak, így sokszor leszek képernyőn.

- Ha korán reggel kezd, gyermekeit ki indítja oviba, iskolába?

- Iskolás dolgokban a szomszédunkkal kooperálunk: reggel ők viszik suliba a csemetéket, délután pedig én megyek értük, viszem őket különórákra. Az oviba szállítást Zoli, a férjem meg tudja oldani, hiszen ő délelőttönként általában szabad. Most nagyon szerencsésen alakul a nyarunk, hiszen kaptam egy hónap szabadságot, így a gyermekelhelyezés is megoldott, és még nyaralni is tudunk menni.

- Korábban szép sikereket ért el versenytáncosként, és egy szakácskönyve is megjelent. Milyen munkákon töri még a fejét?

- A Család, ízek, cha-cha-cha fantasztikus siker volt, és a fejemben már összeállt a folytatás. Azonban tánciskola és a táncszínház a Reggelizés mellett is gőzerővel megy, s mindkettő igen sok szervezést igényel, így a műsorvezetésen túl egyelőre másra nemigen jut időm. Jelenleg nem is töröm semmi egyeben a fejem: most nagyon jól van minden.

- Mit szeret csinálni szabadidejében?

- Inkább mit szeretnék csinálni, ha lenne olyanom? Ha adódik egy-egy szabad este, amikor a nagyszülők „elrabolják” a lurkókat, akkor megbeszéljük Zolival, hogy most aztán kettesben elmegyünk moziba, színházba, vacsorázni, ám a vége mindig az lesz, hogy hagyjuk a csudába az egészet: feküdjünk le fél nyolckor és végre aludjuk ki magunkat!

Szívesen főz a csemetéinek

A gyerekek érkezésével egyre inkább egyértelművé vált, hogy otthon a konyhakő kell legyen az én táncparkettem, hisz a kisembereknek tápláló, egészséges és finom ételekre volt és van szükségük. Ahogy teltek a hónapok, úgy szorgoskodtam egyre magabiztosabban és szívesebben a tűzhely mellett, a családom arcán pedig egyre elégedettebb mosoly látszott egy-egy közös étkezés után. Ők adtak nekem újabb és újabb löketet, rendkívül kreatív drága férjem pedig ötleteket, s így lett lassan szenvedélyemmé a főzés – mondja Keleti Andi.

Szerző: Matolcsi Renáta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!