Púder Nélkül

2011.07.27. 12:29

Kutyákra, rokonokra, jótékonysági szervezetekre hagyta vagyonát McQueen

Jótékonysági szervezetekre, hozzátartozókra, egy buddhista központra, kutyamenhelyre és kedvenc kutyáira hagyta vagyonát Alexander McQueen, a divat tavaly öngyilkos lett fenegyereke.

MTI

A brit divattervező vagyona 16 millió font (közel 4,9 milliárd forint) – jelentette a Press Association brit hírügynökség, amely hozzájutott a végrendelet szövegéhez.
   
Az elhunyt három – a The Daily Telegraph szerint Minter, Juice és Callum névre hallgató – kutyája csinos 50 ezer fontos (17 millió forint) örökséghez jutott, amelyből életük végéig fedezik a szükségleteiket.
   
Ugyanekkora összeget hagyományozott a divattervező unokaöccseire, unokahúgaira és két hűséges háztartási alkalmazottjára, közöttük Cesar Garciára. Ő fedezte fel McQueennek a háza ruhásszekrényében felakasztott holttestét. A divattervező az öngyilkosság előtt kokaint, nyugtatókat és altatókat fogyasztott.
   
McQueen három nővére és két fivére egyenként 250 ezer fontot (7,58 millió forint) örökölt.
   
A vagyon java része a divattervező által kedvelt jótékonysági intézményeknek jutott: a Battersea állatmenhelynek, ahonnan David Cameron brit kormányfő egy macskát fogadott örökbe a Dowing Street 10 „egértelenítésére”, valamint a londoni Buddhista Központnak.
   
Az örökösök listáján szerepel a híres londoni Central St Martin’s College of Art and Design is, ahol az elhunyt a divattervezést tanulta.
   
Alexander McQueen nem tudta elviselni anyja halálát. A nyomozók az elegáns Mayfair londoni negyedben lévő házában egy könyv hátára írt, becenevével aláírt rövid üzenetet találtak: „Gondoskodjatok a kutyáimról. Szeretlek benneteket, Lee”.
   
Alexander McQueen egy taxisofőr fiából lett világhírű divattervező, aki extravagáns kollekciói révén vívta ki az iparág figyelmét és nagy tiszteletét. Nagy-Britanniában négyszer választották meg az év tervezőjének, és lovaggá is ütötték. A homoszexuális művész terveiben gyakran szerepelt visszatérő motívumként a halálfej, ami már-már védjegyévé vált.
  
 A 2010 februárjában negyvenévesen elhunyt divattervező dolgozott a Givenchy és a Gucci divatháznak, valamint a Puma sportszergyártónak is, és pár éve saját divatvonalat is indított.

Forrás: MTI/AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!