Púder Nélkül

2011.07.05. 05:24

Szép lábak: milyen módszerrel szőrtelenítsünk?

Tombol a nyár, irány a strand! Korábban már írtunk arról olvasóinknak, milyen sarut vagy éppen bikinit válasszanak maguknak, hogy valóban trendik legyenek. Ám a szép fürdőruha és papucs semmit sem ér a strandon, ha a lábunkon begyulladt szőrtüszők éktelenkednek.

Horváth Viktória

Dr. Petényi Ágnes bőrgyógyászt, kozmetológust kérdeztük arról, milyen szőrletenítési módszert válasszunk.

– A legkíméletesebb a borotválás vagy a szőrtelenítő krém használata, de ezek a módszerek nem tartósak. Tartósabb eredményt gyantázással vagy epilálással érhetünk el. Ez utóbbi két módszer mellett azonban gyakran szőrtüszőgyulladás, a kezelt terület pöttyös pigmentáltsága alakulhat ki – mondta a bőrgyógyász. – Aki hajlamos erre, inkább a kíméletesebb módszereket válassza!
Manapság egyébként a lézerrel történő szőrtelenítés a legkorszerűbb megoldás.

– Igaz az, hogy a borotválás erősíti a szőrt? – Nem valószínű. Csak a gyorsan újranövő rövid szőrszálak tűnnek erősebbnek.

– Mi a teendő, hogy ne legyenek gyulladt szőrtüszőink?

– Válasszunk az alkatunknak megfelelő szőrtelenítési módszert. Megjegyzem, ideális módszer még mindig nem létezik. Aki számára ez komoly probléma, szőrteleníttessen lézerrel. Ez kíméletes, tartós, de nem végleges megoldás, hátránya hogy viszonylag drága.

Házilagos epilálás vagy gyantázás után fontos a szőrtelenített terület megfelelő utókezelése. Ezzel kapcsolatban kozmetikus, bőrgyógyász tanácsát célszerű kikérni.

– Árthatunk magunknak a szőrtelenítéssel, ha otthon végezzük?

– A krémek egy része felszívódhat, de ha a testfelszín nem túl nagy százalékát kezeljük vele, és túlérzékenységi reakció sincs, úgy gondolom, nem ártalmas. A gyanta használata során felszívódástól nem kell tartani, tudtuk meg, viszont házilag használva sok szövődményt okozhat. Égést, gyulladást például, ezért a műveletet tanácsos inkább gyakorlott kozmetikusra bízni.



Hogy az este a buliról szóljon

Ha este szórakozni indulunk, érdemes kényelmes cipőt választani, ám a divatos platformokról sok mindent el lehet mondani, de azt nem, hogy sokáig lehetne bírni bennük a táncolást. Hogy mégis a lehető legtöbb kényeztetést megadjuk a lábunknak, érdemes megfogadni néhány tanácsot. A ragtapasz jó szolgálatot tehet: a sarkunkra ragasztva nem töri fel a cipő, a talpra helyezve pedig a csúszást is jelentős mértékben csökkenti. A magassarkú cipőben a harántboltozatunkra helyezedik a teljes súlyunk, kíméljük cipőboltokban beszerezhető a topán aljára rögzíthető párnákkal. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!