2011.08.23. 05:12
Az idegeknek is jót tesz a szőlő
A nap érlelte fürtök már kelletik magukat és nem is baj, ha engedünk a csábításnak: a szőlő nemcsak finom, de egészséges is.
Sokféle ásványi anyagot és vitamint tartalmaz. Rengeteg ízű és színű fajtája ismert, ám minél sötétebb árnyalatú, annál értékesebb a szervezet számára. A vörösben több a flavonid, melynek antioxidáns hatása van, vagyis megköti a szabadgyököket, csökkenti a rák kialakulásának lehetőségét. Lédús gyümölcs, nagy százalékban tartalmaz vizet, rosttartalma segíti az emésztést, tehát székrekedés ellen is kiváló. Cukortartalma magas, és mivel ez könnyen felszívó- dó szőlőcukrot jelent, a cukorbetegek jobb, ha lemondanak róla. A szőlőmagban található rezveratrol érvédő, vagyis erősíti az érfalakat és kiváló az érelmeszesedés megelőzésében. Jó hatással van az idegrendszerre is.
Szerző: Péter Gyöngyi