Púder Nélkül

2011.08.02. 09:31

KAP: jogászból lett humorista

Nagyvázsony - Álomfellépésnek nevezte a Dumavölgy-Humorvár eseményeit Kovács András Péter. Hazánk legnagyobb stand-up fesztiválját Nagyvázsonyban rendezték meg, ahol a legismertebb hazai humoristák léptek fel.

Matolcsi Renáta

Öt éve annak, hogy Kovács András Péter a komoly jogászi pályát stand-up comedy-re cserélte, azóta teljesen a humor vette át a főszerepet az életében. Egyáltalán nem bánta meg, hogy az egyetemi katedrát és a kutatói munkát egy aprócska színpad és egy mikrofon váltotta fel.

- Kezdetben a kettő kiegészítette egymást, de egyébként humorhoz is kemény, verejtékes munkára van szükség –mondja Kovács András Péter. – Nagyon jó volt látni, hogy már az első napon is rengetegen jöttek, talán ez volt az idei legnagyobb látogatottságú és legjobb hangulatú műsorom.

Meséli, az emberek a fellépések után, de még az utcán is gyakran megszólítják azzal, hogy olyan jót nevettek a poénjain, és ha csak egy kis időre, de elfeledték gondjaikat.

- A legtöbb történetet a saját hétköznapjaimból, tapasztalatomból merítem, de a közönség ezekben akár magára is ismerhet. A sztorikon, hogy azok tényleg viccesek legyenek, persze dolgozni kell, de attól vagyok hiteles, hogy magamat adom. Munkásnegyedben nőttem fel, pakoltam és árultam zöldségpiacon, tudom, milyen az egyszerű, hétköznapi, dolgozó emberek sorsa, élete. Nem mutatom magam többnek, mint ami vagyok

Nehéz róla elhinni, de baráti társaságban, egy kerti partin inkább szeret meghúzódni a háttérben és enged másokat érvényesülni. Bár szakmai szemmel figyel, és vicceket is sokan mesélnek neki, ám ezeket a sztorikat leginkább csak meghallgatja, nem építi be a repertoárjába. Az ő példaképe Hofi Géza és Fábry Sándor, de örül annak, hogy egyre több tehetséges fiatal bukkan fel, akik, ha szorgalmasan gyakorolnak, pár év múlva képernyőképesek lehetnek.

A stand-up fellépéseken kívül szeret írni, hamarosan megjelenik második regénye a Médialom, mely a Multigáz című első, humorban bővelkedő krimijének a folytatása.

- Szeretem a krimiket, a multik után a média birodalmába invitálom az olvasókat. Regényeim egyfajta társadalomrajzok is, a pillanatnyi korról adnak helyzetképet – mondja a humorista, aki mostanában újra gitározik, sőt, kikapcsolódásként időnként még asztaloskodni is szokott.

Szerző: Matolcsi Renáta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!