Púder Nélkül

2011.08.26. 05:12

Malek Miklós kíméletlenül megmondja a véleményét az X-Faktorban

Hétről-hétre óriási tömegeket ültetett le a képernyők elé az X-Faktor, hamarosan pedig elindul a tehetségkutató műsor második szériája. A mentorok nem változtak, ezúttal is Keresztes Ildikó, Nagy Feró, Geszti Péter és Malek Miklós ül a show zsűriszékében, illetve segíti majd a legjobbakat.

Matolcsi Renáta

Malek Miklós énekes-zeneszerző változatlan lendülettel és kíváncsisággal néz a második széria elé. Bár Amerikában elhalmozzák munkákkal, haza mindig szívesen jön és vesz részt a fiatal tehetségek felkutatásában.
A legfiatalabb mentorral beszélgettünk.

- Milyen élményekkel gazdagodott az első X-Faktor alatt?

- Az X-Faktor minden szempontból komoly kihívást jelentett számomra. Mint az köztudott, először nemet is mondtam Ördög Nóra szerkesztő-műsorvezető felkérésére, mert nem tudtam elképzelni, hogy tudom madj összeegyeztetni a mentorkodást a Los Angeles-i életemmel. De aztán a szüleim és a testvérem meggyőztek arról, hogy így legalább velük is többet találkozhatok, mint az utóbbi években bármikor. Bíztam abban, hogy az RTL Klub csapatával és a mentortársaimmal is jól együtt tudok majd dolgozni, szerencsére így is lett A versenyzők pedig kifejezetten nagy meglepetést okoztak. Nemcsak remek hangú énekesek, de a műsor alatt végig nagyon keményen is dolgoztak.

- Ha már a versenyzőket említette, mit gondol az elmúlt egy évi teljesítményükről?

- Az X-Faktor óriási lehetőség minden előadó számára. Felfigyel rájuk az ország, és szerencsés esetben a műsor végére hatalmas rajongótábort mondhatnak magukénak. De a tehetségkutató csak egy ugródeszka, még akkor is, ha jó nagy. Az igazi kérdés az, hogy kik lesznek azok az énekesek, akik hosszú távon élni tudnak ezzel a lehetőséggel. Ahogy hallom, az első széria döntőseinek nagyon sok fellépésük van, és már elkészültek vagy éppen készülnek a saját lemezek is. Ez óriási siker ahhoz képest, hogy még egy évvel ezelőtt nem is ismertük őket.

- Hamarosan indul a második X-Faktor. Változik-e valamit az értékelési szempontja?

- Egy év alatt azért nem változtam ennyit ! (nevet) Megígérhetem, hogy ugyanolyan őszinte leszek, mint voltam, és kíméletlenül megmondom majd a véleményem azoknak, akiknek szerintem nem sok keresnivalója van ezen a pályán. Az énektudás idén is szempont lesz nálam, de mindig figyelek egy másik fontos dologra is, méghozzá arra, hogy aki előttünk áll, igazi egyéniség-e. Van egy kérdés, amit mindig felteszek magamban: Érdekel-e, aki a színpadon énekel? Olyan személyiség-e, aki betölti a színpadot, aki képes magával ragadni a közönséget? Enélkül az énektudás mit sem ér!

- Milyen munkái vannak az Egyesült Államokban és mire készül még az év végéig?

- Szerencsére Los Angelesben is sok érdekes munkában vehetek részt, s az egyiknek van aktuális magyar vonatkozása is. Szeptemberben koncertezik Budapesten Yanni, a világhírű görög származású zongorista, billentyűs és zeneszerző, akivel öt közös dalt írtunk a legutóbbi, Truth Of Touch című albumára. Ezek közül hallható lesz jó néhány a budapesti koncerten is. Emellett pedig egy másik nagy munkán, a saját lemezemen dolgozom, ami az év vége felé jelenik majd meg.

- Ennyi munka mellett volt egyáltalán nyaralni? S mivel, hogyan kapcsolódik ki?

- Hawaii-n voltunk nyaralni a párommal, mindkettőnkre ráfért már a pihenés. A kedvesem válogatott sportoló volt, így nálunk nem igazán telik el nap mozgás nélkül, a sport kikapcsol. Elárulom, így is ismerkedtünk meg, strandröplabdázás közben. Nincs különösebb hobbim, s a főzés sem az én pályám, azt inkább rá hagyom .


Anastacia, Jennifer Lopez, Tarkan, Pixie Lott - aki az egyik legnagyobb angol sztár pillanatnyilag - vagy Yanni a világhírű görög művész, Faith Evans, Dream, Jessica Andrews, M2M, Marion Raven és Donna Summer csak néhány név azok közül a világhírű előadók közül akiknek és akikkel Malek Miklós együtt dolgozott. A dalai és hangszerelései olyan filmekben és TV sorozatokban csendültek fel mint a Jóbarátok (Friends), Bájkeverő (Bedazzled) vagy a Pillangó-hatás 3 (Butterfly Effect 3).

- A Magyarországról hozott világlátás az amerikai tapasztalatokkal együtt egy olyan nyitott, globális hozzáállást adott, amelynek nagy hasznát vettem amikor a világ különböző pontjain olyan sztárokkal dolgoztam mint: Tarkan (Törökország), Hiromi Go (Japán), Khalil Fong (Hong-Kong), Coco Lee (Kína), Elva Hsiao (Taiwan) vagy Yanni (Görögország-Amerika) - mondja. - Persze a Magyar zeneéletet sem hanyagoltam el: Zséda, Lola, Csonka András, Cotton Club Singers lemezein közreműködtem, a Macskafogó 2 főcímdalát énekeltem. A 2010-es év egyik legnagyobb slágerének, Varga Viktor “Lehet zöld az ég” című dalának pedig a zenei producere és hangszerelője voltam.

Malek Miklós - Ez, ami kell (Macskafogó 2.):

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!