Púder Nélkül

2011.08.07. 05:01

Mi lehet a szoknya alatt?

Kényük kedvük szerint válogathatnak ma már a hölgyek az alsóneműk között: színben és fazonban is óriási a választék. Nem volt persze ez mindig így, a bugyi viselete például csak az 1800-as években terjedt el.

Péter Gyöngyi

A rengeteg alsószoknya alá fölösleges lett volna bugyit húzniuk a hölgyeknek, a sok-sok réteg kellőképpen melegen tartotta őket, a mellékhelyiségben pedig amúgyis meg kellett küzdeniük az anyagrengeteggel. A gyengébb nem először akkor érezte szükségét a bugyinak, amikor divatba jött a merevített szoknya, mely alá már nem vehettek fel több alsószoknyát. A térdig érő, bő, gyakran fodros alsónadrágok megjelenése óta mindenesetre nagyot változott a világ. Az üzletek polcain manapság megannyi fazonban és színben pompáznak a bugyik, a választásnál olykor nem csak a praktikum, a kényelem jelent szempontot, hanem az is, szexi-e az adott darab.

– Életkortól és évszaktól is függ természetesen, milyen fazont választanak a hölgyek – osztotta meg velünk tapasztalatait elöljáróban Bognár Győzőné, az egerszegi Erami fehérneműbolt tulajdonosa. – Nyáron, igazodva a felsőruházathoz, egyértelműen a világos árnyalatokat, a fehéret, a testszínűt kedvelik, de keresettek a divatszínek is, a pink, a piros, a szürke, tulajdonképpen a szivárvány minden színe, hiszen a színes nadrágok alá ezeket is fel lehet venni. A fiatalabbak inkább tangát választanak, a középkorosztály körében pedig jobbára a féltangák, illetve a hagyományos, normál alsók népszerűek. Kedveltek most a varrás nélküli darabok, ebből is van többféle fazon: tanga, féltanga és francia típusú is. Praktikusak, hiszen mivel nincs, így nem üt át a varrás a szoknyán, nadrágon.

Ami az alapanyagot illeti, a mikro anyagból készült azért előnyös nyáron, mert selymesebb hatású, ezen könnyebben siklik a vékony szoknya szemben a pamuttal, melyre tapad. A pamut mellett szól azonban a kényelem.

– Van, aki kimondottan a csipkés bugyit szereti, más a vékonypántos mellett teszi le a voksát, sokan a szélesebb oldalú tangát viszik előszeretettel. A hölgyek többsége egyébként tisztában van vele és figyelembe veszi az alkatát is a választásnál – említette a szakember.

Alakformáló alsóhoz ugyancsak hozzáférhet az ember, ebből is van már például tanga fazonú. Testszínű, mell alá ér és olyan finom anyagból készül, hogy nem üt át a ruhán, viszont további nagy előnye, hogy karcsúsít. Van olyan darab is, mely jótékony módon „eltünteti” a hasat és akad, amelyik a csípőn mutatkozó nemkívánatos feleslegre van áldásos hatással. Alkalmi ruha alá, még, ha nyári is az a darab, praktikus.

Szerző: Péter Gyöngyi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!