Púder Nélkül

2011.09.14. 07:51

7 évet késő szerelmi posta mentheti meg a házasságokat

Új szolgáltatást kínál a frissen házasodóknak a kínai posta: szerelmeslevelet írhatnak párjuknak, amelyet azonban hét évvel később, a kritikusnak számító évben kézbesítenek a címzettnek.

MTI

A China Daily című lap szerint a speciális borítékok, amelyekben a tervezett késéssel továbbítják majd a leveleket, szeptember 9. óta vannak forgalomban. A dátum sem véletlen, hiszen a kétszer kimondott "kilenc" hangzása nagyon hasonlít a "mindig" szó kiejtésére a kínai nyelvben.
"Reméljük, hogy a szerelmeslevelek a jövőben megmentenek pár házasságot" - mondta a posta egyik képviselője.
   
A párok tagjai többnyire a házasság "veszélyes" hetedik évében hidegülnek el egymástól. 
Az ázsiai országban megnövekedett a válások száma az utóbbi időkben. Hivatalos adatok alapján tavaly csaknem kétmillió házasság ért véget válással.

A nők indítják el a legtöbb válást Németországban

Legtöbbször a nők nyújtják be a válási iratokat Németországban: az esetek több mint felében ők döntenek a házasság befejezéséről.

A 2010-ben benyújtott 187 ezer válókereset 52,9 százalékát nők kezdeményezték - közölte a német statisztikai hivatal kedden Wiesbadenben. Sok volt azoknak a válásoknak a száma is, amelyek közös megegyezéssel zajlottak le.
   
A statisztikák szerint minden ezer házasságból tizenegy válással végződik Németországban. "Ez az előző évhez képest szinte alig változott" - mondta Martin Conrad statisztikus.
   
A házasságok jelenleg átlagosan több mint tizennégy évig tartanak. 1992-ben a párok kevésbé voltak elégedettek egymással, akkoriban a válások átlagosan 11 év hat hónap után következtek be.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!