Púder Nélkül

2011.09.27. 09:25

A női lélek megannyi arcáról mesél Csákányi Eszter

Az Orfeum, Pest mulatója szeptember 29-én mutatja be Csákányi Eszter „Hajtűk” című zenés előadói estjét két részben. A téma örök: nők végletes lelkiállapotban.

Vas Népe

Nők, akik alárendelik magukat a férfinak, akik hiába várakoznak a megbeszélt randevún, akik kiszellőztetik a lakásból a magányt, akik fiatal férfiba szeretnek bele, hogy aztán főnixmadárként teremtsék újra önmagukat. Mindegyik megjelenik egymás után, hogy elmondja, mi vele a helyzet. Aztán jót röhög rajta – mert Csákányi Eszterrel nagyon jókat lehet röhögni. Az ő hangján szólalnak meg ezek a nők, ő mutatja be őket nagy beleérző képességgel, szimpátiával, humorral és öniróniával. Mesél és énekel róluk. Arca ezer: szerelmes csitri, majd könnyed nőcske, hol másik fele után sír, hol az életet habzsolja.

- Évtizedek óta érlelődött bennem a gondolat, hogy színpadra álljak a Hajtűk című önálló esttel, de nem tettem lépéseket ennek megvalósítása érdekében. Tavasz végén azonban találkoztam az Orfeum vezetőivel, akik felkértek egy műsorra. Arra nem is számítottak, hogy másnapra már kész műsortükörrel jelentkezem. Óriási lendületet vettünk a kollégákkal, és nyár végére már össze is állt az előadás, amelynek szeptember 29-én lesz a bemutatója, majd további két előadás látható októberben. Magamról, a női lélek megannyi arcáról, élethelyzeteiről mesélek a Hajtűkben, egy új műfajban, amelyben egy színésznő belemegy az éjszakába – egy mulatóba –, saját magáról vall, énekel, és bár az Orfeum színpadán, mégis színházi élményt nyújtva - mondja Csákányi Eszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!