Púder Nélkül

2011.09.23. 04:59

Az őszi divatban a kulcs az összhang

Veszprém - Az őszi-téli divat kulcsszava az összhang, ami alapjaiban tiszta, hűvös, nyugodt hatásokban jelentkezik - hangsúlyozta Sellei Gabi, veszprémi stylist, aki az idei hűvös évszakok trendjével ismertetett meg minket.

B. Virág Rita

Az idei őszi-téli divatról általánosságban elmondhatjuk, hogy klasszikus mintákra, elegáns megoldásokra épül. Nem unalmas, hanem egy-egy meghökkentő elemet felhasználva - például szőrmét, bőröket, kötötteket, selymeket, vagy dekoratív részleteket - egyszerre izgalmas, nőies és vagány.

Sellei Gabi, veszprémi stylist kiemelte, az idén trendi marad az úgynevezett cross öltözködés, ami egy öltözéken belül a stílusok keverédését jelenti.
 
- Ez meglehetős divatérzékenységet követel a viselőjétől, hogy a hatás semmiképpen se legyen zagyva  - mondta a szakértő.

Azt is kifejtette, sziluettekben az egyik legnagyobb sláger az O-vonal, amely azt jelenti, hogy a szűk ruhákra poncsót, vagy bő kötötteket húzunk.

Hasonlóan trendi a H-vonalas megjelenés; ilyenkor szűk nadrágot és hosszú felsőt viselünk.
Az X-vonal a derekat hangsúlyozza: határozott vállmegoldással és bővülő szoknyával tudjuk elérni.

- Új elem, amely már a tavaszi-nyári divatban is felütötte a fejét, a midi szoknya. Nem árt a midik kedvelőinek felhívni a figyelmét, hogy ez a szoknyahosszúság a létező legrosszabb, és csak nagyon keveseknek áll jól - figyelmeztetett a stylist.

A 2011/12-es szezonban megújul a katonai stílus, ami az idén már jóval több nőies elemet tartalmaz majd, színeiben pedig sötétkék és szürke lesz.

- Jó hír a sportos stílus kedvelőinek, hogy ebben az évadban az átlagosnál is többféle divatos holmi közül válogathatnak. A kötött holmik rusztikus jelleget öltenek, amik copf és bordás mintával a legtrendibbek. A báránybőr kabátok, illetve mellények jól kiegészítik a szűk kord nadrágokat, amelyek szerintem az idei ősz slágerei. Ebben az irányzatban elengedhetetlen a ruhatárunkból a kockás, és a farmering is  - összegzett állandó szakértőnk.

A nőies stílusirány kedvelői jól járnak, mert továbbra is divatos a gyapjúból készült, és a kötött ruha, amiket legtöbbször gyapjúcsipkével, vagy nyomatokkal díszítenek.

Az idén a legmeglepőbb irányzat az úgynevezett dominatrix stílus, amelynek legjelesebb képviselője Lady Gaga. A futurisztikus, giccsel teli öltözékek esetén semmiképpen se fanyalogjunk, hiszen követői a divat meghatározó alakjai.

A mintákat tekintve, a hatalmas nonfiguratív alakok, a leopárdmintás, a pöttyös és a redőzött továbbra is fontos elemei a ruháknak.

Sellei Gabi összefoglalása szerint az őszt általában a praktikus, visszafogott színek jellemzik, de emellett a narancs, a királykék és a vörös egyaránt viselhető.

Vagányan, stílusosan harisnyában is

Az idei harisnyaszezon sok érdekességet tartogat a hölgyeknek. Letisztult, finom színek jellemzik majd, a fő irányvonal a drapp és a szürke lesz. A vagányabbak választhatnak virágmintás vastagszálút is, ezek általában rusztikus, bordás, kötött mintás darabok. A térdzoknikról és a lábszárvédőkről sem kell lemondanunk, amik remekül illenek a nőies dzsekikhez és bőrkabátokhoz is. Vadabb és extravagánsabb kinézetet kölcsönöznek a szaggatott, itt-ott kilyuggatott modellek, amiket Sellei Gabi stylist tanácsa szerint csak óvatosan, az igényesség határain belül viseljünk.

Szerző: B. Virág Rita

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!