Púder Nélkül

2011.09.08. 13:28

Divat feketén-fehéren

Pataki Ági hazánk egykori topmodellje az egyik zsűrije Az év fiatal divattervezője pályázatnak. Biztos benne, hogy a több száz remekműből nem lesz egyszerű eldönteni, melyik a legötletesebb, a legizgalmasabb fekete-fehér kreáció.

Matolcsi Renáta

- Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy producerként nemcsak a magyar filmeket képviselhetem külföldi filmfesztiválokon, hanem a magyar divatot is – kezdte az egykori modell, Pataki Ági. – Cannes-ban és Berlinben is voltunk olyan vörös szőnyeges bevonuláson, ahol a film készítői és szereplői magyar tervezők ruháját hordták. Büszkén állíthatom, hogy nem volt különbség e ruhák és a híres, külföldi tervezők ruhái között. Ma már az is státuszszimbólum, ha valaki magyar tervezők ruháiban jár. Ezért érdemes a hazai tervezők új generációjának keményen dolgozni és jelentkezni a pályázatra.

Az idei őszi–téli szezon egyik legmeghatározóbb trendje lesz a fekete-fehér. A pályázatra olyan ruhákkal lehet jelentkezni, amelyek vagy feketék, vagy fehérek, vagy e kettő kreatív párosításából születnek. Minden pályázótól a már elkészített kreáció fotóját várja a bíráló bizottság. A legjobb 25 kreáció a nagyközönség előtt a Fashion Days programjainak keretében mutatkozhat be.

Pataki Ági mellett László Krisztina, az egyik női magazin főszerkesztője, Laczkó Mónika stylist, valamint Füzes Eszter, a USE Unused dizájnere dönt majd a beérkezett pályamunkák sorsáról.

- Ez a pályázat a magyar divat, a szakmai karrierjük kezdetén álló tervezők ügyét karolta fel. Szeretnénk, ha a szárnyukat bontogató, lelkes tervezők éreznék, hogy figyelünk rájuk, és mellettük állunk. A legjobb pályázatokat, a legtehetségesebb tervezőket és munkáikat bemutatjuk a magazinban. Reméljük, hogy a jövőben a Fashion Days rendezvényeken egyre több új név jelenik majd meg a kifutón, és egyre több magyar tervezésű ruhát fogunk látni az utcákon, s a boltokban is – mondta László Krisztina.
A pályázat beküldésének határideje: szeptember 9.

Szerző: Matolcsi Renáta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!