Púder Nélkül

2011.10.15. 05:26

Egy kitűzővel egyedivé tehetjük ruhánkat

Míg régen csak a nagymama kedvence volt a csillogó, kövekkel díszített bross vagy más néven kitűző, mára már az unoka is szívesen hordja ezt a különleges kiegészítőt.

Kiss Anna

– Rengeteg féle anyagból készülhet a kitűző, létezik horgolt, szatén, plüss, filc és gyöngyös-tollas változata is – sorolta Szabó Anita üzletvezető, aki már régóta foglalkozik különleges darabok beszerzésével. – Többféle méretben kaphatóak, választásunk attól függ, mennyire szeretnénk kiemelni az öltözékünkből. Ezekben a kiegészítőkben az a jó, hogy mindenki megtalálja a stílusához illőt. Sokféleképpen variálható, sportos vagy elegáns ruhához is hordható. A pávatollszerű, extravagáns darabokat bátor, bevállalós hölgyeknek ajánlanám, míg az egyszínű horgolt darabok minden stílushoz passzolnak. A virágminta, a feltűnő narancs, türkiz és lazac szín a nyár slágere volt, most a pasztell, púder árnyalatokat keresik a vásárlóim.

Az ősz, a hűvösebb idő beköszöntével a sötétszínű blézerekre, kabátokra is tűzhetünk egy-egy szép darabot.


– Sokan nem szeretik, ha öltözékük szembejön velük az utcán. Egy brossal egyedivé tehetjük a ruházatot.

Mint megtudtuk, amilyen egyszerűen feldobhatjuk öltözékünket egy jól kiválasztott kitűzővel, annyira könnyen el is ronthatjuk az összképet, ha nem megfelelő színeket választunk.

– Egyszínű öltözethez nyugodt szívvel tűzhetünk a színnel harmonizáló, mintás darabot, ám egy sokszínű ruhához nem igazán megy a feltűnő bross. Annak ellenére, hogy egy jól variálható kiegészítő, óvatosan kell bánni vele.

Az üzletvezető azt mondja, a kitűző viselése nem függ az életkortól, a fiataloktól az idősekig mindenki szívesen hordja.

– Volt, hogy szalagavatóra készülő osztálynak hoztam egyforma kitűzőket, ám a lányok nem a ruhájukra, hanem a hajukba tették a kiegészítőt. Ugyanis nemcsak biztostűvel látják el ezeket a darabokat, hanem csattal vagy hajgumival is, így akár hajbavalóként is funkcionálhat. Volt olyan vevőm, aki hajpántra csatolta és úgy hordta a virágalakú brossot. A menyasszonyok is gyakran választanak egy-egy különlegesebb darabot kontyuk díszének. 



Szerző: Kiss Anna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!