Púder Nélkül

2011.10.04. 08:23

Fantasztikus frizurák Hajas versenyén: Ördög Nóra fején a sztárok kedvence

Hajas László nemhiába kapott évekkel ezelőtt állami kitüntetést oktatói tevékenységéért. A mesterfodrász közel húsz éve rendez versenyt a szalonjaiban dolgozó és tanuló fodrászok számára.

Vas Népe

Az idei megmérettetésre beérkezett alkotásokat minap szakmai szempontból a legnevesebb fodrászok zsűrizték, de kiosztották a Sztárok kedvence díjat is.

A Symbol Galériában 117 káprázatos pályaműből készült kiállításon a szakmai kategóriák mellett többek között Keresztes Ildikó, Vastag Csaba, Varga Viktor, Delhusa Gjon énekesek, Jáksó László, Gönczi Gábor műsorvezetők, Herczeg Zoltán, Leber Barbara divattervezők szavazatai alapján dőlt el, hogy ki kapja a Sztárok kedvence díjat. Bár nagyon komoly volt a mezőny, celebjeink favoritja Tóth Aranka munkája lett, melyen Ördög Nóra fejére készített alternatív hajkompozíciót.

A leglátványosabb átváltozásnak járó Metamorfózis-díjat Rácz Erzsébet egyik tüskékkel tűzdelt munkájának ítélték a média képviselői.

Gönczi Gábor harmadik éve vesz részt a Hajas Cut & Color Competition zsűrijében. Tavaly ő is annak a pályaműnek adta a maximális pontszámot, mely el is vitte a verseny különdíját. Idei kedvence a kiállítás talán legkülönösebb darabja volt, Nagy Erzsébet Hybrid című alkotása.
„Gyönyörű frizurák, nagyon komoly munkák vannak idén, de a legnagyobb hatást a Hybrid gyakorolta rám, elképesztő ereje van.“- mondta a Fókusz műsorvezetője.

Szabó Imre, Szabados Iréne, Kucsera Zsolt, Kormány Eta, Szécsényi István, Gellei András, Dudás Attila és a többi mesterfodrász szigorú szakmai szemmel értékelte a hajvágásokat, alternatív épített és fésült frizurákat. Véleményük megegyezett abban, hogy a versenyen világszínvonalú alkotások szerepeltek. Hajas László méltán lehet büszke a szalonjaiban dolgozó fodrászokra és a VIK- Hajas Középiskola és Szakiskola tanulóira.

- Minden évben úgy bontom ki a beérkező pályamunkákat, mint az ajándékokat karácsonykor. Tele izgalommal és várakozással. Hatalmas öröm számomra, amikor látom, hogy a hazai fodrászok munkái tökéletesen lépést tartanak a legnagyobb nemzetközi irányzatokkal, kreativitásuk képes olyat alkotni, amilyet még soha nem láttunk azelőtt! Külön szeretném méltatni az idei kiállítás Tanuló kategóriájának pályaműveit, melyek felnőtteket felülmúló szakmai precizitással, stílusérzékkel és művészi igénnyel készültek – mondta meghatódva Hajas László, a 12 fődíj és a számtalan különdíj átadása közben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!