Púder Nélkül

2011.10.13. 11:02

Mária nagyi blogja: A szegény vaddisznók

A közeli erdőbe mentünk sétálni a két kislánnyal. A bokrok alatt makk-kal sűrűn beborított területre bukkantunk. Szedjünk makkot! Emberkéket csinálunk belőle! - jött az ötlet a kisiskolás unokától.

Vas Népe

Szerencsére az uzsonnás szatyrunk kiürült, így volt hely, ahová a szorgos kezek nagy sebességgel tudták a szemeket  rakosgatni. Az aktivitás otthon sem lankadt. Pillanatok alatt megtelt a fürdőkád vízzel és a gazdag zsákmány a négy kezecske fürge tevékenységének köszönhetően megtisztult, majd a terasz asztalon megszáradt. A fogpiszkálós doboz is előkerült. Rövid próbálkozás után kialakult a technika. Fogpiszkáló végén a fej, alatta a test, belőle négy végtag, a kalapos makk lett a mama elegáns feje, rövidebb kezecske-lábacska a kisgyereket jelentette, vízszintesen fektetett makkal lovak keletkeztek. Íme, a makk-családok! Egy szem makkot belülről is megnéztünk. - De milyen furcsa foltos!  Ezt szeretik enni a szegény vaddisznók?!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!