Púder Nélkül

2011.11.25. 13:26

A jégkirálynők ideje: a hidegen csillogó színek trendik a téli sminkben

Egy órán keresztül készítette modelljének sminkjét Bagi-Mészáros Ildikó sminkes, aki a veszprémi kozmetikus szakmai nap egyik előadója volt. A végeredmény magáért beszélt. Gyönyörűen csillogó szemhéj, drámai tekintet, hibátlan arcbőr. A bemutató után az idei téli és ünnepi sminkdivatról beszélgettünk.

Szabó Zsuzsanna

- Az évszak egyértelmű trendje a jegesen csillogó színek, ami főként a hideg színek dominanciájában mutatkozik meg. Ez nem csak az ezüstös színeket jelenti, lehet óarany és bronzos is, a lényeg, hogy ezekből inkább a tompább árnyalatokat részesítsük előnyben a szem sminkelésekor. Ugyanez igaz az arc esetében is, az idei télen nem az erőteljes pirosítás a nyerő, hanem az ennél lágyabb színárnyalatok, például a hússzín - ad útmutatást Ildikó.

Az évszak és a közelgő ünnepek hangulatával harmonizáló sminkdivat uralkodó színei idén a kékes-zöldes csillámló színek, a mályva, a gyöngyházfény.

- Leegyszerűsítve úgy nézünk ki, akár a jégkirálynők, akik könnyedén siklanak a jégpályán - teszi hozzá mosolyogva Ildikó.

A közelgő ünnepekre, szilveszterre gondolva a halványabb alapsminket érdemes egy-két látványos kiegészítővel feldobni.

- A legszebben pigmenttel és csillámporral tudjuk fokozni a hatást. Utóbbi mindig jó, ha megbújik a táskában, de most fokozottan előtérbe, vagyis a szemhéjra, arcra kerülhetnek. Az aktuális téli sminktrend alapvetően visszafogott, a lágyabb, pasztellesebb tónusok jellemzik, de az ünnepekre és az alkalmakra a csillámmal egyértelműen fel lehet dobni a szemet, de az ajkakat is egy, az összhangnak megfelelő szép szájfénnyel.

A hidegre való tekintettel a bőrápolásra is fokozottan kell figyelnünk.

- Sminkelés előtt is alapvető szabály a hidratálás, tonizálás, tisztítás hármas lépése, de a hideg, fagyos levegő szárító hatása miatt ilyenkor különösen fontos a bőr ápolása, nedvességtartalmának pótlása. Ilyenkor nyugodtan használhatunk glicerintartalmú, kicsit zsírosabb, tartalmasabb krémeket.

S ha már az ünnepi készülődésről beszéltünk, gondoljunk a szilveszter utáni "szürke" pillanatokra. Hogyan távolítsuk el legegyszerűbben az erősebb sminket?

- A leggyorsabb megoldás a nedves törlőkendők használata, hiszen ezeknek is megfelelő a nedvesség- és krémtartalmuk, és viszonylag könnyedén lehozzák a sminket. Alkalmazhatunk speciálisan erre készült sminklemosókat és hidratálótejeket is. Utóbbiak szintén tisztítják, de táplálják, frissítik is az arcbőrt.

Persze csillogás, smink-trendek ide vagy oda, a legfontosabb, hogy személyiségünknek és arcbőrünknek megfelelő, azzal harmonizáló termékeket válasszunk.

- Az évszakoknak megfelelően négy alaptípusú hölgyet különböztetünk meg. Ám ez a legtöbb esetben nem egyértelmű, gyakoriak az átfedések. Ezért a sminkelésnél használt színek kiválasztásánál fontos az ezeket meghatározó tényezőkre, a haj-, a bőr- és a szemszínünkre is koncentrálni. Az egyéni jegyeket sosem szabad figyelmen kívül hagyni.

Bár a rovat a Púder nélkül címet viseli, most mégis divatolunk és púderezünk kicsit. Mert ugye egy nőnek azt is kell. Csak úgy. Például hogy szebbnek vagy egyszerűen csak jobban érezzük magunkat a bőrünkben.

 

Kozmetikusnak és sminkesnek tanult

Bagi-Mészáros Ildikó harmincegy éves, kozmetikus-sminkes. Veszprémi születésű, de öt évig a fővárosban élt, ahol egy nemzetközi cég referenciaszalonjában dolgozott. Budapesten tanulta, fejlesztette tovább a kozmetikus- és a sminkvilágról szerzett tapasztalatait, szakmai fogásait. Jelenleg ismét Veszprémben lakik, férjével izgatottan várják hamarosan megszületendő gyermeküket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!