Púder Nélkül

2011.11.10. 17:46

Túl szexi lány? Betiltották Marc Jacobs parfümreklámját

A brit reklámetikai hatóság betiltotta a szigetországban Marc Jacobs legújabb parfümreklámját, mondván, hogy a 17 esztendős Dakota Fanning színésznőről készült fotó túlságosan erotikusra sikerült és sértheti a jó ízlést.

MTI

A hatóság közlése szerint négy olvasótól is érkezett panasz az amerikai divattervező nemrég piacra dobott Oh, Lola! parfümjéhez készített magazinreklám miatt. A képen a 17 esztendős Dakota Fanning színésznő látható, aki halvány színű, rövid ruhában ül, combjai között egy túlméretezett parfümös üveggel, amelynek alakja egy vázára emlékeztet, benne egy óriási vörös virággal. 
   
A hatóság indoklása szerint Fanning 16 éven alulinak tűnik a képen, amelynek egész beállítása a színésznő szexuális kisugárzására összpontosítja a figyelmet. A világ legnagyobb illatszergyártó vállalataként működő Coty cég brit részlege szerint hozzájuk semmilyen panasz nem érkezett a kép kapcsán. Mint hozzátették: a reklám a 25 éven felüli olvasókat célozza meg, ezért készítették provokatívra, de korántsem erkölcstelenre a fotókat.
   
Fanning leginkább gyermekszerepei révén vált világszerte ismertté. A 2001-es Nevem Sam (I Am Sam) című amerikai filmdrámában Sean Penn és Michelle Pfeiffer oldalán játszott. Egy évvel később pedig a Harmadik típusú emberrablások (Taken) című amerikai sci-fi sorozatot kezdte forgatni, amelynek producere Steven Spielberg volt.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!